MAKALELER / TARTARİK ASİT - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
TARTARİK ASİT
1. Çok ekşi tatta ve saf haldeyken katı formda olan tartarik asit, meyvelerde doğal aromayı arttırır.( Doğal ve yapay üzüm aroması )
2. Katı ve organik çözücüler içinde suda en çok çözünen asittir,
3. Aynı şekilde, organik asitlerin en fazla ekşiliğe sahip olanıdır.
4. Meyve kökenli bir asit olduğu için, çoğunlukla meyve içeren işlenmiş gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.
5. Meyve jöleleri, reçeller, yapay tatlandırılmış jöleler ve meyve şerbetlerinde isteğe bağlı ingrediyenler arasındadır.
6. Üzüm aromalı gıdaların koyu pembemsi doğal renklerini belirgin bir şekilde arttırdığından, çoğu kez üzüm aromalı ve ekşimsi reçellerde, jölelerde ve şekerlemelerde asitlendirici olarak özellikle tercih edilmektedir.
7. Sert şekerlemelerde tartarik asit ve sitrik asit karışımıyla, tüketiciler tarafından istenen ekşi elma ve benzeri özellikli aroma çeşitleri oluşturur.
8. Tartarik asit ve asidik monopotasyum tuzu ( krem tartar ), kabartma tozu üretiminde kullanılır. Kremtartar, soğuk suda sınırlı miktarda çözünüp hamurun yoğurulamsı sırasında erken kabarmayı engeller.
9. Antioksidanlarla birlikte kullanıldığında, gıdalarda ransiditeyi önleyici etkisi vardır. Öğütülmüş baharatlarda stabilizör, peynirlerde renk bozulmalarını önleyici, yağlı gıdalarda çelat görevini üstlenmektedir.
ETİKETLER : TARTARİK ASİT NEDİR, TARTARİK ASİT NEREDE KULLANILIR, TARTARİK ASİT NASIL YAPILIR, TARTARİK ASİT NASIL KULLANILIR, TARTARİK ASİDİN ÖZELLİKLERİ, TARTARİK ASİT YAPIMI, TARTARİK ASİT ÜRETİMİ - İMALATI, TARTARİK ASİT HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR,TARTARİK ASİDİN KİMYASAL ÖZELLİKLERİ, TARTARİK ASİT MSDS.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ