MAKALELER / SÜKRALOZ..ŞEKER KAMIŞI ŞEKERİ..ÖZELLİKLERİ..
SUKRALOZ
E 954 koduyla bilinen sukraloz, şeker kamışından elde edilen ve toz şeker gibi tatlı bir tadı olan, ancak insan vücudu tarafından bir karbonhidrat gibi algılanmayan yeni nesil bir tatlandırıcıdır.Sukraloz üretimi sırasında, şeker molekülünün üç hidrojen-oksijen grubu, üç klorin grubu ile değiştirilir. Bu moleküler yapısından dolayı, insan vücudu sukralozu karbonhidrat olarak algılayamadığından, enerji için parçalayamaz ve kullanamaz. Bu nedenle, sukralozun kalori değeri çok düşüktür. Sukraloz, aynı zamanda şeker hastaları için de güvenlidir, çünkü kan şekeri ya da serum insülin seviyelerini arttırmaz.
Sukraloz, düşük pH'lara ve pastörizasyon, UHT ya da pişirme gibi yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve gerek üretim prosesleri, gerekse depolama koşulları boyunca özel tadını korur. Bu dayanıklılığından dolayı da, sukraloz üretim prosesinin her aşamasında ürüne eklenebilir ve düşük kalorili gıdalar ve içecekler üretilmesini sağlar. Hatta kola içeceklerinde son yıllarda diğer tatlandırıcılarla birlikte kullanılmaya başlanmıştır. Sukralozun, raf ömrü de oldukça uzundur ve eklendiği ürünlerin raf ömrünün sonuna dek yüksek kalitesini korumasını sağlar. Raf ömrü konusunda aspartamla karşılaştırıldığında, çok daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Sukraloz, istenilen tat profiline uygun olacak şekilde, reçetede diğer şekerler ve tatlandırıcılarla birlikte kullanılabilir. Sukraloz, kristal toz formdadır ve çok düşük sıcaklıklarda bile suda çok rahat çözünür. Sıvı ürünlere katıldığında, inert olduğundan, köpük sorunu yaratmaz.Sukralozun, son tüketiciler için özel ambalajlı tablet ürünleri de bulunmaktadır. Sukralozun tüketiciler için ek bir avantajı da, ağız içi mikroflorası tarafından kullanılamadığından, diş çürümelerine de neden olmamasıdır.
SUKRALOZUN KULLANILDIĞI ALANLAR
Tatlılar: Soğuk ve dondurulmuş tatlılar, tatlı soslar ve toppingler, toz jöle ve tatlı karışımları. Meyve Ürünleri: Konserve meyveler, reçeller, marmelatlar, turtalar.İçecekler: Gazlı içecekler, gazsız içecekler, içecek tozları, sporcu içecekleri, aromalı sütler, kahve çeşitleri, üçü bir arada çeşitleri, çay çeşitleri, fonksiyonel içecekler.Süt Ürünleri: Yoğurt çeşitleri, dondurmalar.Şekerlemeler: Sakızlar, naneli nefes açıcılar, pastiller.Unlu Mamuller: Ekmek miksleri, diğer unlu mamul karışımları, dondurulmuş unlu mamul ürünleri.Diğerleri: Salata sosları, kahvaltılık gevrekler, sıcak çikolata karışımları, besin takviyeleri, çeşniler ve baharat karışımları.
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: SÜKRALOZ NEDİR,SÜKRALOZ NEDEN KULLANILIR,SÜKROZ MSDS,SÜKRALOZ KULLANIMI,SÜKRALOZ MSDS,SÜKRALOZ HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR,ŞEKER,ŞEKERLEME,ŞEKER ÜRETİMİ,ŞEKER NASIL YAPILIR,GIDA ÜRETİMİ,GIDA KATKISI,GIDA KATKILARI,SÜKRALOZ ELDESİ,SÜKRALOZ ÖZELLİKLERİ, RAFİNE BEYAZ ŞEKER NEDİR,RAFİNE BEYAZ ŞEKER NASIL ÜRETİLİR,ŞEKER ELDESİ,ŞEKER KAMIŞI ŞEKERİ NASIL YAPILIR,ŞEKER KAMIŞI ŞEKERİ ÖZELLİKLERİ,ŞEKER KAMIŞINDAN ŞEKER ELDESİ.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ