test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




KİTAPLAR

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ

DETERJAN

ANSİKLOPEDİSİ





ENDÜSTRİYEL DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ

ENDÜSTRİYEL

DETERJAN

ANSİKLOPEDİSİ





DETERJAN HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

DETERJAN

HAMMADDELERİ

ANSİKLOPEDİSİ

MAKALELER / SODYUM TRIPOLIFOSFAT Na5P3O10 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ

Tanım

: Beyaz düşük yoğunluklu granül veya toz formunda.

 

Kimyasal adı

: STPP, Trifosforik asit pentasodyum tuzu.

Spesifikasyonlar

:

 

Arsenik

: < 3 ppm

P2O5 toplam

: % 57,8

 

Bakır

: < 1 ppm

pH (%1 çözelti)

: 10

 

Beyazlık

: 92

Pirofosfat

: % 2,5

 

Cd

: < 0,5 ppm

ROH                1

: 92 oC

 

Demir

: % 0,005

                        5

: 96 oC

 

Faz 1

: % 50-60

Suda çözünmeyenler

: % 0,01

 

Kurutma kaybı

: % 0,1

Tripolifosfat

: % 97,5

 

Nikel

: < 5 ppm

Yoğunluk

: 380 g/lt

 

Ortofosfat

: % 0,1

Mol ağırlığı

: 367,86 g/mol

 

Suda çözünürlük,

: % 20, 25 oC

 

 

         

Özellikleri ve kullanm alanları: Sodyum tripolifosfat, trifosforik asidin sodyum tuzudur.  İnorganik bir tuzdur. Alkali fosfatlar, ayırma, dağıtma ve tamponlama kabiliyetiyle kombinasyon içerisinde deterjanlık aktivitesi sergiler. Diş macunu, sabun ve deterjanlarda temizleme kabiliyetlerini iyileştirmek için kullanılmaktadır. Sabun ve deterjanlarda ayrıca yapılandırıcı bir dolgu maddesidir. STPP’nin suyun sertliğini giderici ve kiri çamaşırdan kopararak, bünyesine bağlama özelliği vardır. STPP yaygın olarak düzenli ve kompakt çamaşır deterjanlarında (toz, sıvı, jel ve tabletler), otomatik bulaşık yıkama deterjanlarında (toz, sıvı, jel ve tabletler), tuvalet temizleyicilerde ve yüzey temizleyicilerde kullanılmaktadır ve yüzey aktiflerin etkili bir şekilde işlemesine imkan veren su sertliğinin ayrılması, pH tamponlama, kir emülsifikasyonu ve tortulaşmayı engelleme, yağın hidrolizi ve kir partiküllerini çözme-dağıtma gibi fonksiyonları yerine getirir. STPP, endüstriyel ve kurumsal temizleyicilerde de kullanılmaktadır. STPP ayrıca su yumuşatmada, gıdada koruyucu olarak, peptizing ajanı olarak, yağ kuyusunda pıhtılaşma bozucu ajan ve koton kaynatmada ayırıcı ajan olarak kullanılmaktadır.

 

 

ETİKETLER : SODYUM TRİPOLİFOSFAT( STTP ) NEDEN KULLANILIR,SODYUM TRİPOLİFOSFAT( STTP ) NASIL KULLANILIR,SODYUM TRİPOLİFOSFAT( STTP ) NERELERDE KULLANILIR,SODYUM TRİPOLİFOSFAT( STTP ) MSDS,SODYUM TRİPOLİFOSFAT SPESİFİKASYONU,STTP ÖZELLİKLERİ,STTP KİMYASAL YAPISI,STTP KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,DETERJAN VE STTP,KİREÇ VE STTP,SABUN VE STTP KULLANIMI,SUYUN YUMUŞAMASI VE STTP,SUDA KİREÇ VE STTP.GIDA KORUYUCU VE STTP,KİR VE LEKE ÇÖZÜCÜ OLARAK STTP.


                                           HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

KİTAPLAR

DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ

DETERJAN

ANSİKLOPEDİSİ





ENDÜSTRİYEL DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ

ENDÜSTRİYEL

DETERJAN

ANSİKLOPEDİSİ





DETERJAN HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

DETERJAN

HAMMADDELERİ

ANSİKLOPEDİSİ