MAKALELER / ŞEKERİN ÖZELLİKLERİ..ŞEKER ÜRETİMİ..
Şekeri beslenmenin dışında tutmak zordur. Ama ölçülü tüketildiği takdirde şekere bedenimiz için yararlı bir besindir.
Şeker sadece işlenmiş olarak değil aynı zamanda meyvelerden de alınabilir. Üzüm, portakal şeker açısından zengin meyvelerdir. Özellikle çocukların içeceklerine ve yiyeceklerine işlenmiş şeker yerine pekmez ya da bal da konabilir. Pekmez ve bal doğal şeker olarak rahatlıkla kullanılabilir.
Son yıllarda yapılan araştırmalar göstermektedir ki sofralarımıza beyaz olarak gelen şeker, aslında bir dizi kimyevi işlemden sonra beyazlayabilmektedir. Bu tür kimyevi işlemlere tabi tutulmadan önce koyu kahverengi olan şeker, beyazlaştırma işlemi sırasında ilave kimyevi maddelerde yüklendiği için sağlık için doğal olmadığı ileri sürülmektedir. Bu tespitin neticesinde, doğal beslenme için "siyah şeker" (ya da "kahverengi şeker") yükselen bir tercih olmaktadır. Ne var ki, siyah şekere olan ilgiden dolayı kimi üreticilerin ucuz siyah şeker diye yemeklik boya ile kahverengileştirdikleri beyaz şekeri de piyasaya sürdükleri bir gerçektir.
Günlük kalori ihtiyacımızın yaptığımız işe ve ağırlığımıza göre 3200 ile 5000 kalori arasında olduğu düşünülecek olursa 100 gramlık şeker ile günlük ihtiyacımızın neredeyse 10'da birini bir seferde alırız. Bu şekeri yakabilmek için ise 45 dakika süre ile yürümemiz (ya da kalori değeri buna eşit başka bir aktivite) gerekmektedir.
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER:ŞEKER NEDİR,ŞEKER KULLANIMI,ŞEKERDE KALORİ MİKTARI,ŞEKER ÜRETİMİ,ŞEKERİN ÖZELLİKLERİ,ŞEKERİN KULLANILDIĞI YERLER,ALANLAR,GIDA TATLNADIRICISI,GIDA TATLANDIRICILARI,GIDA TAT VERİCİLER,ŞEKER FABRİKASI,ŞEKER FABRİKALARI,ŞEKER İÇERİĞİ,İÇERİK,ŞEKER BİLEŞİMİ,ŞEKER ANALİZİ,ANALİZLERİ,GIDA ÜRETİM ŞEMASI,GIDA İMALAT AKIŞ ŞEMASI,GIDA ÜRETİM İZNİ,ŞEKER ÜRETİM İZİNLERİ,ŞEKER TEBLİĞİ,ŞEKER ÖZELLİKLERİ,ŞEKERİN KİMYASAL FORMÜLÜ.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ