MAKALELER / POLİPROPİLEN (PP) - hammaddeler ansiklopedisi
POLİPROPİLEN (PP)
Tanımı ve Özellikleri
Polipropilen, yüksek safliktaki propilen (%99.9) gazinin basınç altında, Ziegler-Natta katalizörleri yardimiyla radikalik olarak polimerleşmesiyle elde edilir. Kristal yapılı, 0.902 ile 0.910 g/cm³ yoğunluklu bu polimer, termoplastiklerin en hafiflerinden biridir.
Erime noktası 164°C dır. Polipropilen, polar olmaması nedeniyle yüksek dielektrik katsayısına ve isi izolasyon özelliğine sahiptir. Uygulamada, derişik sülfürik asit, nitrik asit, potasyum bikromat, kerosen ve karbon tetraklorür hariç diğer tüm kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır. Homopolimerlerin 25°C ’de ortalama 175000 psi esneklik modülleri ve 4900 psi civarında gerilme dayanımları vardır.
Dolgu maddeleriyle yapılan takviye ile esneklik modülü 350 000 psi’ye kadar artırılabilir. Polipropilen %80 .lik sülfürik aside ve derişik hidroklorik aside 100°C ’ye kadar dayanıklılık gösterir. Ayrica 80°C altında organik çözücülere olan direnci de oldukça iyidir. Diğer olefin reçineler gibi, oksitleyici asitler tarafından yavaş etkilenir. Organik bileşiklerin polipropileni etkileme oranları hayli düşüktür. Dolayısıyla Atıksu Arıtma Tesislerinde ve Kaplama Tesislerinde genellikle tercih edilmektedirler.
ETİKETLER : POLİPROPİLEN MSDS,POLİPROPİLENİN KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,POLİPROPİLENİN KULLANILDIĞI ALANLAR,POLİPROPİLENİN KATKI MADDELERİ,
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ