test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / PİŞMANİYE YAPIMI..PİŞMANİYE ÇEŞİTLERİ..FORMÜLLERİ..


pişmaniye ile ilgili görsel sonucu
Kastamonu 'da "çekme helva" adıyla tanınan helvanın benzeri yakın yıllarda mudurnulular tarafından "saray helvası"adıyla tanıtılmıştır. izmitte değişik bir şekli de "pişmaniye"adıyla pazarlanmaktadır. çekme helva, kastamonu'nun hediyelik yiyeceklerinin başında gelmekte ve diğer illerde çok beğenilmektedir, hammaddesi kadayıflık, özü olmayan un, şeker, yağ ve sudur. Çekme helva yapımı meyane elde edilmesiyle başlar. yemeklik margarin yağ, imalâthanede orta büyüklükte bir kazanda eritilir. içine un konur. bir saat kadar hafif ateşte unla yağ karıştırılarak pişirilir. meyane soğumaya terkedilir.



Şeker ocağı hazırlanır. 20 kg. kadar toz şeker bir kazana konur, su ile karıştırılarak eritilir. içine limon tuzu katılır. yarım saat daha kaynatılır. erimiş şeker akide şekeri kıvamına gelince ocaktan alınır. mermer soğuma taşına dökülür. soğuyan şeker, soğuma taşından toplanır, özel ağartma makinasına konur. savrularak beyazlaşıncaya kadar ağartılır. makinadan alınan ağartılmış şeker, normal sıcaklıktaki meyaneyle yan yana getirilir. sıra 4-5 kişilik helvacı ekibinin çalışmasına gelmiştir. ağartılmış şeker, büyük bir halka şekline getirilir.

pişmaniye ile ilgili görsel sonucu

Meyaneye bulanarak elden ele çekilerek uzatılır. çekme helva denmesinin sebebi budur. meyaneye bulanarak çekilen, uzatılan şeker sonunda beyaz lifler haline gelir. beyaz lifler haline gelmiş şeker, mermer üzerine konup küçük parçalara ayrılır. tepsilere doldurulup preslenerek sıkıştırılır. böylece tepsi kenarlarına kadar dolu sıkıştırılmış, un gibi bir helva elde edilir. tepside baklava dilimleri şeklinde veya kare dilimler elde edilerek satılır.



Son yıllarda üreticiler çekme helvaya fındık, hindistan cevizi, kakao da katmakta, renkli türlerini pazarlamaktadırlar. aslı; beyaz, sade olan şeklidir. mudurnu'da aynı usulle helva yapılmakta, sadece margarin yerine tereyağı kullanılmaktadır.


PİŞMANİYE YAPIMI dahil olmak üzere herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.


Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: Pişmaniye nedir,pişmaniye nasıl yapılır,pişmaniye neden yapılır,Pişmaniye üretimi,üretim,pişmaiye üreticileri,Pişmaniye imalatı,imalat,Pişmaniye imalatçıları,Pişmaniye katkısı,pişmaniye katkıları,katkı maddeleri,pişmaniye çeşitleri,pişmaniye formülü,formülleri,gıda ürünleri üretimi,pişmaniye formül,kakaolu pişmaniye yapımı,yapılışı,Pişmaniye içeriği,içerik,Pişmaniye eldesi,Pişmaniye bileşimi,kakaolu pişmaniye yapımı.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ