test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / PEYNİRDE KÜFLENME..PEYNİRİN KÜFLENMESİ..PEYNİRDE BOZULMALAR..


peynir ile ilgili görsel sonucu
Tüm peynir çeşitlerinde algılanabilen bir kusurdur. Olgunlaşma sırasında ortaya çıkabileceği gibi , peynire işlenen sütten , katkı maddelerinden ve üretim hijyenindeki yetersizliklerden de kaynaklanabilir.

Nedenler

Bozulmaya yüz tutmuş , ağır kokulu süt kullanılmıştır. Bayat, ağırlaşmış ve küflenmiş peynir mayası kullanılmıştır. Üretim hijyeni yetersizdir. Salamura kirlidir. Camembert, brie ve benzeri peynirlerin yüzeylerinde eksik , kusurlu küflenme olmuştur veya küf miselleri çok sıktır, keçeleşmiş ve birbirinin içine girmiştir. Olgunlaştırma depolarındaki kapı, pencere ,raf ve benzerleri çok eski, küflenmiş ve paslanmıştır. Küflenmiş ve /veya gaz geçirgenliği yetersiz olan ambalaj malzemeleri kullanılmıştır.Küfsüz olması gereken peynir çeşitlerinin yüzeylerinde bol küf üremiştir.

Önlemler

Süt hayvanına ağırlaşmış, küflenmiş yem verilmemesi, sağım ve süt hijyeni konularında süt üreticisini bilgilendiriniz. Bayat, küflenmiş peynir mayası kullanmayınız. Peynir üretim hijyenini optimize ediniz ve her türlü araç-gerecin temizlenmesinde , telemenin ve peynirin yıkanmasında temiz taze su kullanınız.

Salamuraları tam zamanında yenileyiniz, salamura teknelerini iyi temizleyiniz. Yüzeyleri özel küflü peynir çeşitlerinin pıhtı ve telemelerini ,yağsız peynir kitlesindeki su oranı çeşide uygun düzeyde olacak şekilde işleyiniz, keçeleşmiş, iç içe geçmiş ve çok gür gelişmiş küf kültürleri kullanmayınız, yabancı küf bulaşmasını önleyiniz , olgunlaştırma deposunun sıcaklık derecesini biraz düşürünüz ve peynirleri tam zamanında ambalajlayınız. Olgunlaşma deposundaki her türlü tahta malzemeleri , araç-gereçleri çok iyi temizleyiniz ve hacimleri yeterince havalandırınız Çok eski ve nemli koşullarda depolanmış ambalaj malzemesi kullanmayınız, ambalajın yeterli derecede gaz geçirgenliği olmasına dikkat ediniz.Üretimlerinde küf kültürü kullanılmayan peynir çeşitlerini küflenmeden koruyunuz. 

 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

ETİKETLER: PEYNİR İMALATI,PEYNİRDE ÜRETİM HATASI,ÜRETİM HATALARI,PEYNİRİN BOZULMASI,PEYNİRDE İMALAT YANLIŞLARI,PEYNİR NEDEN BOZULUR,PEYNİRDE DEĞİŞİK TATLAR,PEYNİRDE MAYAMSI TATLARI,PEYNİRDE EKŞİLEME,PEYNİRDE KÜFLENME,PEYNİRDE KÜF,PEYNİR ÜRETİM FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ,PEYNİR YAPIM AŞAMALARI,PEYNİR İMALATI,İMALATÇILARI,PEYNİRDE BOZULMALAR.PEYNİRDE KÜF NEDEN OLUR,PEYNİRDE KÜF NASIL ÖNLENİR,GIDA KORUYUCULARI,GIDA KORUYUCUSU,GIDA KORUYUCU KİMYASALLAR,BENZOİK ASİT,SODYUM BENZOAT NEDİR,POTASYUM SORBAT NEDEN KULLANILIR,PEYNİRDE AMONYAK KOKUSU NEDİR,NEDENLERİ,ÖNLEMLERİ,PEYNİRDEN AMONYAK KOKUSU NEDEN GELİR,PEYNİRDE BOZULMA NEDENLERİ.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ