MAKALELER / PEYNİRDE İMALAT HATALARI..MAYA TADI..ÇÖZÜMLERİ..
Mayamsı Lezzet
Özellikle yumuşak tip peynirlerde sık rastlanan bir hatadır. Rendelik ve kuru kabuklu sert peynir çeşitlerinde mayalar yeterli gelişme koşulları bulamazlar, ama eğer bu peynirlerin yüzeyleri ıslaksa ve yağsız peynir kitlesindeki su oranları hatalı üretim sonucu yükselmişse mayaların üreme olasılığı artar.
Nedenler:
Özellikle özenli bakım işlemleri uygulanmamış salamuralara yerleşen bazı maya türleri peynir yüzeyine bulaşmıştır. Yeterli hijyen sağlanamadığı için starter kültürlere, üretim araç gereçlerine, laktozu fermente edebilen mayalar bulaşmıştır. Peynirler sıcak ve çok nemli koşullarda depolanmış ve çok kuvvetli tuzlanmışlardır, bu durum yağsız peynir kitlesindeki su oranının artmasına ve bu bağlamda laktozu fermente eden mayaların kolay gelişmesine yol açabilir.
Önlemler:
Yağsız peynir kitlesindeki su oranını optimum düzeyde olacak şekilde üretim parametrelerini uygulayınız, peynirleri sıcak koşullarda depolamayınız, aşırı tuzlamayınız ve peynir yüzeylerini yeterince kurutunuz, yüzeylere maya yerleşmiş peynirleri yıkayınız. ( saf küf kültürleri ile üretilenler hariç ) Gerek starter kültürünün hazırlanmasında gerekse peynir üretiminde her türlü hijyen kurallarını eksiksiz uygulayınız.Peynirlerin tuzlanmasında kullanılan salamuraları zamanında yenileyiniz, salamura teknelerini temiz tutunuz.
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: PEYNİR İMALATI,PEYNİRDE ÜRETİM HATASI,ÜRETİM HATALARI,PEYNİRİN BOZULMASI,PEYNİRDE İMALAT YANLIŞLARI,PEYNİR NEDEN BOZULUR,PEYNİRDE DEĞİŞİK TATLAR,PEYNİRDE MAYAMSI TATLARI,PEYNİRDE EKŞİLEME,PEYNİRDE KÜFLENME,PEYNİRDE KÜF,PEYNİR ÜRETİM FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ,PEYNİR YAPIM AŞAMALARI,PEYNİR İMALATI,İMALATÇILARI,PEYNİRDE BOZULMALAR.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ