test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / PEYNİR ÜRETİM FORMÜLÜ..PEYNİR İMALAT TEKNİĞİ..

Peynir Teknolojisi

peynir ile ilgili görsel sonucu

Dünyada en fazla çeşidi olan besin peynirdir. Bu durumun başlıca sebebi, peynirin sütteki besin unsurlarının önemli bir kısmını yoğun bir şekilde içermesi, uzun dayanma süresine sahip olması ve bunlara bağlı olarak süt üretiminin bol olduğu mevsim ve yörelerde alışılagelen tekniklerle kısa sürede sütün peynire işlenerek değerlendirilebilmesidir. Dünyada peynir çeşidinin 2000'den fazla olduğu sanılmaktadır; ancak, sadece özde farklı 12 peynir çeşidinin olduğu kabul edilmektedir.



Peynirin ilk yapıldığı tarih ve yöre kesin olarak bilinmemektedir. Bununla beraber peynirin bazı hayvanların evcilleştirilmesinden sonra, günümüzden yaklaşık 6000-7000 yıl önce orta veya güney-batı Asya'da, sütün hayvan (muhtemelen keçi) mide veyahut derilerinde taşınması sırasında tesadüfen oluşan ekşi sütten yapıldığı tahmin edilmektedir. Peynir, ancak 18. yüzyıl sonlarına doğru elde edilen araştırma sonuçlarının uygulamaya konulmasıyla endüstri düzeyinde üretilmeye başlanmıştır.



Telemenin Tuzlanması 

Süzülen pıhtı, taze tüketilen peynire işlenecekler dışında, ya küçük parçalara ayrıldıktan ya da kalıplandıktan sonra temiz, suda kolay ve tamamen eriyen sodyum klorür (tuz, sofra tuzu) ile tuzlanır.
Tuzlama işlemiyle peynirin, tipine bağlı olarak % 0.6-5.0 (genellikle % 1.5-2.5) oranında tuz ihtiva etmesi sağlanır. Genelde aşırı belirgin bir tada sahip peynirler (örn., küflü peynirler) diğerlerine göre daha fazla tuz içerirler.
Tuzlama işlemiyle, telemede asidite oluşumu kısıtlanır; diğer bir ifadeyle tuzlamadan sonra telemenin pH değerinin düşmesi sınırlandırılır.
Mikroorganizmaların tuza toleransları, önemli ölçüde türe göre değişir. Tuz, bazı bakterilerin gelişmesini sınırlarken bazılarını da hızlandırır. Sözgelimi, laktik asit oluşturan bakterilerin aktivitesi, % 5 ve üzerindeki tuz konsantrasyonlarında, yani rutubet oranı % 40 olan peynirin % 2 veya daha fazla tuz ihtiva etmesi durumunda, inhibe olur; buna karşın koliform grubu bakteriler % 12'e varan sodyum klorür çözeltilerinde bile gelişebilirler. 



PEYNİR ÜRETİMİ dahil olmak üzere herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.


Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: PEYNİR NASIL YAPILIRPEYNİR NEDİR,PEYNİR ÇEŞİTLERİ,PEYNİR YAPIMI,PEYNİR ÜRETİMİ,ÜRETİM,PEYNİR ÜRETİCİLERİ,KEÇİ PEYNİRİ NASIL YAPILIR,KEÇİ PEYNİRİ ÖZELLİKLERİ,İNEK PEYNİRİ NEDEN YAPILIR,İNEK PEYNİRİ FORMÜLÜ,FORMÜLELRİ,PEYNİR KATKISI,PEYNİR KATKI MADDELERİ,KOYUN PEYNİRİ YAPIMI,KOYUN PEYNİRİ ÖZELLİKLERİ,TULUM PEYNİRİ İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,PEYNİR ANALİZİ,PEYNİR ÜRETİM YÖNTEMİ,PEYNİR İMALAT YOLLARI,PEYNİR TEKNOLOJİSİ,PEYNİR ÜRETİM TESİSİ,PEYNİRİN DEPOLANMASI,PEYNİRİN KORUNMASI,PEYNİRİN TUZLANMASI,PEYNİR NASIL TUZLANIR.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ