MAKALELER / PEKTİN VE ÖZELLİKLERİ..KULLANIMI..
Başlıca poligalakturonik asitin kısmi metil esterleri ve sodyum, potasyum, kalsiyum ve amonyum tuzlarını içeren pektin, turunçgil veya elma gibi yenilebilir bitki kısımlarından ekstrasiyon yöntemiyle elde edilmektedir. Metanol, etanol ve izopropanol dışında organik presipitantların (çökeltici) kullanılmamakta ve bazı türlerinde alkali koşullar altında amonyumla muamele edildiğinde metil esterlerin bir kısmı, primer amidlere dönüşmektedir.
Şeker ve asit varlığında veya kalsiyum iyonlarının varlığında sürülebilir jeller oluşturma yeteneğine sahip olan pektin; değişik metil ester içeriği ve nötralizasyon derecesine sahip olmaktadır.
Meyvelerde oldukça yüksek bir esterleşme derecesine (DE) sahip olan pektin; ekstraksiyonu için yapılan asit hidrolizi sırasında, esterlerin bir kısmı serbest asit formuna dönmekte, sabunlaşmaktadır. Bu sürecin dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi ile, farklı esterleşme derecelerine sahip pektinler elde edilmektedir. Esterleşme derecesi ne kadar yüksek olursa, jelleşme oranı o kadar yüksek olmaktadır
Pektin yapısında metanolle esterleşmiş olan karboksil gruplarının yüzde olarak değeri, esterleşme derecesi olarak adlandırılmaktadır.
Bileşimindeki karboksil gruplarının % 50'den daha fazlası, metil ester formunda olan pektin preparatları yüksek metoksilli pektin olarak adlandırılmaktadır. Bunun dışında kalan karboksil serbest asitleri veya onun tuz formlarının karışımı halindedir.
Bileşimindeki karboksil gruplarının % 50'den azı, metil ester formunda olan preparatlar ise, düşük metoksilli pektinler olarak kabul edilmektedir. .
Eğer pektin preparatı; metonelde çözünmüş amonyakla muamele edilirse, metil ester gruplarının bir kısmı, karboksiamid gruplarına dönüşmekte ve bu durum, pektin reolojisini ve kalsiyumun aktivitesini değiştirmektedir. Bu yöntem, düşük metoksilli pektin üretiminde kullanıldığında, amildenmiş düşük metoksilli pektinler elde edilmektedir.
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: PEKTİN NEDİR,PEKTİN NEDEN KULLANILIR,PEKTİN NERELERDE KULLANILIR,NEREDE KULLANILIR,PEKTİN NASIL KULLANILIR,GIDA KIVAMLAŞTIRICISI,GIDA KIVAMLAŞTIRICILARI,GIDA KIVAM VERİCİLER,GIDA KIVAM VERİCİ MADDELER,PEKTİN MSDS,PEKTİN GÜVENLİK BİLGİ FORMU,REÇEL FORMÜLÜ,REÇEL ÜRETİMİ,DONDURMA YAPIMI,PEKTİN ANALİZİ,ANALİZLERİ,GIDA ÜRETİM FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ..
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ