MAKALELER / NİŞASTA NEDİR..NİŞASTA ÜRETİM AŞAMALARI..
NİŞASTA ÜRETİMİ İÇİN EN ÖNEMLİ BİTKİSEL KAYNAK MISIRDIR. MISIRDA %65 ORANINDA NİŞASTA, %5 ORANINDA YAĞ, %15-17 ORANINDA PROTEİN BULUNUR. MISIRIN ÇEKİRDEĞİNDE NİŞASTA VE PROTEİN BULUNUR. YAĞ İSE EMBRİYODA MEVCUTTUR.MISIRIN KABUKLARINDA İSE HAM LİF OLARAKTA OLDUKÇA ZENGİNDİR.
DÜNYADA EN FAZLA MISIR NİŞASTA ÜRETİMİ, AMERİKADAN SONRA TÜRKİYEDEDİR.MISIRDA KURU HAMMADDE OLARAK NİŞASTA ORANI %80 ORANINDA VE YAĞ ORANI İSE %5 CİVARINDADIR. BU NEDENLE MISIR FABRİKALARDA İŞLENİRKEN YAĞ PROSESSLERİ VE NİŞASTA PROSESSLERİ BERABER YAPILIR. YANİ YAĞ ÜRETİMİ VE NİŞASTA ÜRETİMİ BERABER ÜRETİLMELİDİR. MISIR NİŞASTASI ÜRETİMİNDEN SONRA MISIR ŞURUBU VE GLİKOZ ELDE EDİLİR.NİŞASTA ÜRETİM FABRİKALRINDA ÜRETME İŞLEMLERİ AŞAĞIDAKİ SIRALAMALARA GÖRE YAPILIR.
- MISIRIN TEMİZLENMESİ
- YUMUŞATILMASI
- EZME VE EMBRİYONUN AYRILMASI
- ÖĞÜTÜLMESİ
- SÜZÜLMESİ VE ELENMESİ
- SANTRİFÜJDEN GEÇİRİLİP ORTAMDAKİ FAZLA SUYUN AYRILMASI
- ORTAYA ÇIKAN KARIŞIMIN KÜKÜRT DİOKSİTLE İŞLEME TABİİ TUTULMASI
- KURUTMA İŞLEMLERİ
- ELEME VE İNCELTME İŞLEMLERİ VE NİŞASTANIN ÜRETİMİ.
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: NİŞASTA NEDİR,NİŞASTA ÜRETİMİ,ÜRETİM,ÜRETİCİLERİ,NİŞASTA İMALATI,İMALAT,İMALATÇILARI,GLİKOZ ELDESİ,GLİKOZ NASIL YAPILIR,NİŞASTA ÜRETİM YÖNTEMİ,NİŞASTA NEREDE KULLANILIR,NİŞASTA TÜKETİMİ,NİŞASTA FABRİKASI,FABRİKALARI,GIDA FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ,FORMÜL,GIDA ÜRÜNLERİ,NİŞASTA KULLANIMI,NİŞASTA ANALİZİ,NİŞASTA ANALİZLERİ,NİŞASTA SPEKTİ,SPESİFİKASYONU,NİŞASTA MSDS,GÜVENLİK BİLGİ FORMU,NİŞASTANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ