test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / KLOR GAZI - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

 

KLOR GAZI :

 Klor gazı: Gıda endüstrisinde genel olarak su stoklarının dezenfeksiyonunda kullanılır. Klor gazı, su stoklarına klorinatör ile sabit bir oranda verilmelidir. Buradaki klorlama işleminde suyun çözebileceği klor miktarının üstünde klorlama yapılmaktadır.

 Bu miktar suda çözünmemiş halde bulunan katı ve organik maddelerin sayısına bağlıdır. Eğer suda serbest amonyum bileşikleri bulunursa yüksek klor dozajında bunlar okside olur ve kloraminler oluşur. Doyma noktasına ulaştıktan sonra klor ilavesine devam edilirse serbest klor çökmeye başlar.

 

 

Klor bileşiklerinin diğer sanitizerlere göre avantajları


1. Hızlı etkili bileşikler olup Chembers testine gerekli olan 30 saniye içinde 50 ppm konsantrasyonda geçerler.
2. Seçici olmayan klor bileşikleri tüm vejatatif hücre tiplerini öldürürler.
3. Sert su tuzlarından etkilenmezler.
4. Bakteri sporları ile bakteriofajlara karşı son derece etkilidirler.
5. Klor bileşikleri en ucuz sanitizerdirler.
6. Dezenfekte edildikten sonra ekipmanların çalkalanmasına gerek yoktur.
Klor bileşiklerinin diğer sanitizerlere göre dezavantajları
1. Stabil değildir ve organik materyallerle kontamine olduklarında veya ısı ile temas ettiklerinde hızlı bir şekilde saf dışı kalırlar.
2. Paslanmaz çelik ve diğer metaller için çok koroziftirler.
3. Ürünleri soldurabilirler.
4. Koku ve lezzet üzerine olumsuz etkileri vardır.
5. Lipitleri okside edebilirler.
6. Deriyi tahriş edebilirler.
7. Çözeltinin pH’sının artması ile etkileri azalır. ( klor dioksit hariç )
8. Işıkla temas halinde ve depolama sırasında bozulurlar.
9. Yüksek konsantrasyonda kullanıldığında lastik aksamlarda karbonu uzaklaştırabilirler.


 

 
 

 

ETİKETLER; Klor gazı nasıl elde edilir, klor gazı nasıl üretilir, klor gazı imalatı, klor gazı yapımı, klor gazı kullanımı,klor gazı yapımı, klor gazı formülü, klor gazı kimyasalları, klor gazı ve önemi, klor gazı nedir, klor gazının önemi, klor gazının depolanması,KLOR GAZI NEDİR,KLOR GAZI NEDEN KULLANILIR,KLOR GAZI YAPIMI.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ