test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / KEFİR NEDİR..KEFİR NASIL YAPILIR..KULLANIMI..

Kefir; içimi kolay, ferahlatıcı, hoş aromalı, köpüklü bir süt ürünüdür. Kafkas kökenli olan bu içecek; kefir taneleri veya kültürü ile elde edilir. Kefiri diğer fermente süt ürünlerinden ayıran özelliği; bakteri ve maya içeren kefir tanelerinden yapılıyor olmasıdır. Kefirin sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır. İlginçtir ki; Kefir kelimesinin kökeninin Türkçe'deki "keyif" sözcüğünden geldiği söylenmektedir.
kefir ile ilgili görsel sonucu

Kefir taneleri; fındık ya da buğday tanesi büyüklüğünde; beyaz-sarı renkte; küçük karnabahar görünümünde; yumuşak ve jelatinoz yapıdadır. 
Kefir ;yararlı bakteri ve mayaların yanı sıra çeşitli vitaminler, mineraller ve elzem aminoasitler yönünden de zengindir.
Kefirde bol miktarda bulunan Triptofan, Ca, Mg, B vitaminlerinin sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir.


kefir ile ilgili görsel sonucu

Kefir Nasıl Hazırlanır? 
Çiğ süt kaynatılır 
20-25 ° C'ye soğutulur. 
Sütün %5 i kadar büyüklükte kefir tanesiyle mayalandırılır. (20 ° C-25 ° C) 
Fermantasyon işlemi gerçekleşir (Mayalanma) (18-24 saat, 20 ° C-25 °C)
Elekle taneler ayrılır.
Soğutulur. (4 ° C)
4 ° C'de saklanır. 

Kefiri Hangi Sütlerle Üretebiliriz?

İnek, keçi, koyun, hindistan cevizi, pirinç ve soya sütleriyle yapılabilir. 
Kullanılan sütler her çeşit süt olabilir (yağlı, yağsız, UHT, pastörize olmayan sütler gibi..).

Kefiri Herkes Tüketebilir mi?

Kefiri yaşı ne olursa olsun her yaşta insan tüketebilir. Örneğin; Prematüre bebekler (Normalden düşük kiloda doğan bebekler), çocuklar, gebe ve emzikliler, yaşlılar, hastalar, Laktoz intolerans (sindirim) problemi olan kişiler gibi. 

Kefir Sıcak Yemeğe Eklenmemelidir

Yüksek sıcaklık, probiyotik mayaların ölümüne dolayısıyla bu mayaların sağlayacağı faydaların ortadan kalkmasına sebep olmaktadır. Bunu önlemek için; kefir, sıcak yemeklere ilave edilmemelidir.
18.yy'dan bu yana kefirin iyileştirici bir güce sahip olduğuna inanılır. Kefirin bilinen bir zararı yoktur. Çok nadir olarak yeni başlayanlarda fazla kefir tüketimi sonucu bir takım rahatsızlıklar oluşabilir.



 

Kefir - Sindirim Sistemi Üzerine Etkileri
Kefir Bir Probiyotiktir.

Probiyotikler vücudu zararlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan, bağışıklılığınızı güçlendiren, bağırsaklar için yararlı mikroorganizmalar içerirler.
Yapılan çalışmalar; probiyotiklerin gastrointestinal hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğunu göstermektedir.
Kefirin düzenli tüketiminin; 
1. Bağırsak hastalıklarını hafifletebileceği, 
2. Bağırsak hareketlerini arttırabileceği,
3. Şişkinliği azaltabileceği ve
4. Daha sağlıklı bir sindirim sistemi oluşturabileceği söylenmektedir.

Laktoz Intoleransı Olan Bireyler Kefiri Rahatlıkla Tüketebilirler.

Laktoz intoleransı; laktaz enzimi yetersizliği nedeniyle laktozun sindirilememesi sonucu karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve ishal gibi gastrointestinal semptomların görülmesidir. Kefir, Laktoz intoleransı olan bireylerde yoğurda bir alternatif olarak önerilebilir.

Kefir - Kanser İlişkisi
Yapılan pek çok çalışmada; Kefirin anti-tümör aktivitesi olduğu belirtilmiştir.




Kefir - Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

Laktik asit bakterileri ve mayalı süt ürünlerinin immun cevabı arttırdığı bilinmektedir. Kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiği yapılan bir çok çalışmada kanıtlanmıştır. 
Kefir tüketimlerimiz maalesef oldukça yetersiz. Kefirin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini göz önünde bulundurarak; kefir tüketme alışkanlığımızı yaygınlaştırmamız gerektiğini düşünmekteyim. Çocukların bu tada küçük yaşta alışmalarını sağlayabiliriz. Bu davranış; bireylerin ileri yaşlardaki kefir tüketimlerini olumlu etkileyecektir.


 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: KEFİR NEDİR,KEFİR NEDEN YAPILIR,KEFİR YAPIMI,SÜT ÜRÜNLERİ İMALATI,İMALAT,GIDA FORMÜLÜ,GIDA İMALAT FORMÜLLERİ,GIDA ÜRETİM TESİSLERİ,GIDA İMALAT TESİSİ,GIDA ANALİZİ,GIDA ANALİZLERİ,GIDA KATKISI,GIDA KATKI MADDELERİ,GIDA KİMYASALLARI,KEFİR ELDESİ,KEFİR NEDEN YAPILIR,KEFİR KULLANIMI,KEFİRİN FAYDALARI.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ