test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / HUMİK ASİT VE FULVİK ASİT KULLANIMI - hammaddeler ansiklopedisi

Tarımsal kullanım için hümik asitli gübreler leonardite cevherinin madenden alınması ve 'ekstraksiyon işlemi yapılması ile elde edilmektedir. Ortaya çıkan ürün ise bünyesinde cevherden gelen küçük miktarda mineral madde bulunduran önemli miktarda organik maddedir. Hümik asitli gübreler (humat konsantrasyonları) geleneksel organik madde kaynaklarının yerine kullanılması ile uzun periyotta bir çok avantajlar sağlamaktadır. Hümik asitli gübreler doku besin dengesi, besinin bitki organlarına transferi, üst aksam ve kök gelişimi, ürün verimi ve kalitesi için dikkate değer etkiler elde etmektedirler. Özellikle hümik asit içeren bu tür gübreler organik maddece fakir topraklarda daha etkilidir. Hümik asitlerin verildiği bitkilerin karakterleri özellikle kumlu topraklarda kök gelişimi açısından diğerleri ile kıyaslandığında çok büyük farklılıklar göstermektedir. Özellikle hümik asitli gübrelerin toprağa verilmesi ile ileri bitki gelişimi ve toprak verimliliği sağlandığı anlaşılmıştır.
 
HUMİK ASİT NE YAPAR?
Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır.
Bitki büyümesini ve gelişmesini kuvvetlendirir.
Çiçeklenmeyi ve meyve tutumunu artırır.
Tohuma uygulandığında çimlenmeyi hızlandırır.
Ürün miktar ve kalitesini artırır.
Topraktaki tuz birikimini önler.
 
BİTKİLER UYGULAMA ZAMANI TOPRAK'TAN DEKARA YAPRAKTAN 100 LT SUYA
Buğday, Mısır, Ayçiçeği, Çeltik vb. Kardeşlenme öncesi sapa kalkmada 2 kez 1 - 1.5 Lt 200 - 300 cc
Elma, Armut, Kiraz, Şeftali, Kayısı, Bağ vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 - 2 Lt 200 - 300 cc
Zeytin, Fındık, Narenciye vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 - 2 Lt 200 - 300 cc
Domates, Biber, Marul, Patlıcan, Hıyar, Kabak, Fasulye, Bezelye Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 2 Lt 200 - 300 cc
Kavun, Karpuz vb Ekimden önce toprağa kol atmaya başladığında ise yapraktan verilir 2 Lt 200 - 300 cc
Seralar, Süs Bitkileri vb. Her ekim döneminde toprağa daha sonra yapraktan verilir 1 - 1.5 Lt 70 - 80 cc

                                           

ETİKETLER : HUMİK ASİT NASIL KULLANILIR, HUMİK ASİT NEREDE KULLANILIR, HUMİK ASİT NE KADAR KULLANILIR,HUMİK ASİT HANGİ BİTKİLERDE KULLANILIR, HUMİK ASİT VE TOPRAĞA ETKİSİ, HUMİK ASİT VE ETKİSİ, HUMİK ASİDİN ÖNEMİ,BİLİNÇLİ HUMİK ASİT KULLANIMI, HUMİK ASİDİN DOĞRU KULLANILMASI, HUMİK ASİ VE KULLANMA ZAMANI.



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ