test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / GIDADA FİTOKİMYASALLAR VE ÖZELLİKLERİ..

Fitokimyasallar; sebzeler, meyveler ve bunlardan elde edilen sebze/meyve suları ve diğer bitkisel besinlerde bulunan besin ögesi olmayan biyoaktif bileşenlerdir. Bu besinlerde bulunan fitokimyasalların insan bedenini sürekli tehdit altında tutan oksidatif strese karşı antioksidan savunma sistemini güçlendirdiği saptanmıştır. Yapılan çalışmalar sebze ve meyve tüketimi ile, kardiyovasküler hastalıklar, bazı kanser türleri, diyabet, Alzheimer hastalığı, katarak ve yaşla ilintili fonksiyonel kayıp riskinin azalması arasında kuvvetli bir ilişki olduğunu göstermekte, bu etkinin sebze ve meyvelerin içerdiği diyet posası, folat, potasyum ve vitamin C, vitamin E, beta-karoten gibi antioksidan vitaminler dışında güçlü antioksidan etkinlik gösteren biyoaktif fitokimyasal bileşenlere bağlı olduğu belirtilmektedir.

GIDA ÜRÜNLERİ ile ilgili görsel sonucu

Ayrıca sebze ve meyve sularının da potasyum, folat ve vitamin C, b-karoten gibi antioksidan vitaminler dışında güçlü antioksidan etkinlik gösteren biyoaktif fitokimyasal bileşen içerikleri ile potansiyel antioksidan etkinlik gösterdiği, bu nedenle bazı kanser türleri ile kalp ve diğer kronik hastalıklara karşı koruyucu etkilerinin olabileceği bildirilmektedir. Yapılan çalışmalarda en fazla antioksidan aktivite C vitaminini en yüksek konsantrasyonlarda içeren turunçgillerden elde edilmiş meyve sularında saptanmıştır.



 Turunçgillerden elde edilen beş farklı meyve suyunun toplam antioksidan kapasiteleri %65-100 arasında değişmiştir Ayrıca meyve sularının içerdikleri fenolik bileşiklerin doğal antioksidan etkinlikleri nedeniyle, bazı kanser türleri ile kalp ve diğer kronik hastalıklara karşı koruyucu etkilerinin olabileceği belirtilmiştir. Meyve sularının sağlık açısından yararlarının kısmen fenolik antioksidanlarla ilgili olduğu, özellikle turunçgil olmayan meyve sularının potansiyel antioksidan etkinliklerinin içermiş oldukları fenolik bileşiklerle ilintili olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca araştırıcılar kanserden korunmak için hap şeklinde beta karoten almak yerine değişik türdeki karotenoidleri içeren yeşil, sarı, turuncu sebze ve meyve ile bu sebze ve meyvelerden elde edilen sebze/meyve sularını daha çok tüketmek gerektiğini belirtmişlerdir.



 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: FİTOKİMYASAL NEDİR,FİTOKİMYASLLAR NASIL OLUŞUR,FİTOKİMYASALLARIN ZARARLARI,FİTOKİMYASALLARIN YARARLARI,FİTOKİMYASALLAR NEDEN OLUR,FİTOKİMYASALLARIN ÖZELLİKLERİ,GIDADA FİTOKİMYASALLAR,GIDA ANTİOKSİDANI NEDİR,GIDA ANTİOKSİDANLAR NEDEN KULLANILIR,ANTİOKSİDANLER NEREDE KULLANILIR,POTASYUM SORBAT NEDİR,GIDA KORUYUCUSU,GIDA KORUYUCULARI,SODYUM BENZOAT,BENZOİK ASİT MSDS,GIDADA FİTOKİMYASALIN YAPISI,İÇERİĞİ,İÇERİK,FİTOKİMYASALLARIN BİLEŞİMİ.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ