MAKALELER / GIDA LEZZET ARTIRICI KATKILAR..ÖZELLİKLERİ..KULLANIMI..
1. Monosodyum Glutamat (MSG) : Glutamik asidin sodyum tuzudur.Lezzet arttırıcı özelliği, laboratuarda tesadüfen bulunmuştur. En çok kullanılan lezzet arttırıcı maddedir. Çok az miktarda katıldığında bile gıda maddesinin lezzetini zenginleştirmekte ve az miktarda da et aroması vermektedir. Özellikle, proteince zengin hayvansal ve bitkisel gıda ürünlerinde kullanılır. En çok et ve balık ihtiva eden dondurulmuş gıdalar, kuru karışım halindeki bütün hazır çorbalıklar ve çoğu konserve gıdalarda kullanılmaktadır. Glutamat olarak bilinen MSG, genellikle fermantasyonla elde edilmektedir.
2. Nükleotitler : En fazla, disodyum inosinat ve disodyum guanilat kullanılmaktadır. Bu iki madde, MSG‟den 10 – 20 kat daha güçlü etkiye sahiptir. Nükleotitler en fazla hazır çorbalar, konserve etler süt ürünleri, konserve ve dondurulmuş sebzeler, tahıllar, taneli gıdalar ve diğer bazı gıdalarda kullanılmaktadır.
3. Maltol : 1942 yılından beri lezzet arttırıcı madde olarak gıdalarda kullanılmaktadır. En fazla yumuşak içecekler, meyveli içecekler, reçeller, jelatin ve karbonhidratça zengin gıdalarda kullanılır. Kullanıldığı ürünlerde tatlılığı arttırır. 5 – 75 ppm arası bir miktarda kullanılmaktadır.
4. Dioktil Sodyum Sülfosüksinat : Çok yaygın bir lezzet arttırıcı madde değildir.
5.Totiletilendiamin
6.Siklamik asit
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: MONO SODYUM GLUTAMAT NEDİR, MSG NEREDE KULLANILIR,MONO SODYUM GLUTAMAT MSDS,GÜVENLİK BİLGİ FORMU,MALTOL NEDİR,MALTOL MSDS,MALTOL KULLANIMI,SİKLAMİK ASİT NEDEN KULLANILIR,SİKLAMİK ASİT ÖZELLİKLERİ,SİKLAMİK ASİR ELDESİ,SİKLAMİK ASİT NEDEN KULLANILIR,GIDADA TAT VERİCİLER NEDİR,GIDA LEZZET VERİCİLER NEDEN KULLANILIR,GIDA TATLANDIRICILAR NEDEN KULLANILIR,GIDADA TAT VERİCİ KULLANIMI,GIDADA TAT VERİCİLERİN ÖZELLİKLERİ,MONO SODYUM GLUTAMAT NEDİR,MONO SODYUM GLUTAMAT NEDEN KULLANILIR,MONO SODYUM GLUTAMAT MSDS,MSG,TAT VERİCİ ÇEŞİTLERİGIDA KİMYASALI,GIDA KATKI MADDELERİ NEDİR,GIDA KATKISI,GIDA ÜRETİMİ,ÜRETİM,GIDA ÜRETİM TESİSİ,GIDA FABRİKALARI,GIDA ASİT DÜZENLEYİCİSİ,GIDA ASİT DÜZENLEYİCİLERİ NEDİR,GIDA KATKISI ÜRETİMİ,GIDA FORMÜLÜ,FORMÜLELRİ,GIDA ÜRETİM,GIDA İMALATI,GIDA İMALAT YÖNTEMLERİ,GIDA HAMMADDESİ,GIDA HAMMADDELERİ,GIDA MADDELERİ,GIDA STABİLİZATÖRÜ NEDİR,GIDA STABİLİZATÖRÜ NERDE KULLANILIR,GIDA TAT VERİCİ KULLANIMI,GIDA SERTLEŞTİRİCİSİ,GIDA SERTLEŞTİRİCİLERİ NEREDE KULLANILIR,GIDA PARLATICISI,GIDA PARLATICILARI,GIDA KORUYUCUSU,GIDA KORUYUCULARI NEREDE KULLANILIR,GIDA KORUYUCU NEDEN KULLANILIR,GIDA KÖPÜRTÜCÜLERİ NEDİR,GIDA KÖPÜRME ÖNLEYİCİLERİ,GIDA RENKLENDİRİCİSİ,GIDA KATKI MADDELERİ.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ