MAKALELER / ÇİNKO OKSİT - hammaddeler ansiklopedisi
Görünümü : Kokusuz beyaz pudra görünümündedir.
Kimyasal Adı : Beyaz çinko, calamine
Kimyasal Formülü : ZnO
Özellikleri : Beyaz ve altın mühür olarak iki tipte bulunur. Altın mühür ilaç kalitesindedir.
Ambalaj Şekli : 50 kg. lık torbalarda
Kullanım Alanları :
- Boya sanayinde, suluboyalarda beyaz pigment olarak kullanılır. Beyaz renkli bir pigment olmasının yanı sıra kimyasal olarak reaktif bir maddedir, kıvam verici bir özelliği vardır. Boyayı ultra viyole ışıktan koruyarak solmasını geciktirir, boya tabakasına sertlik kazandırır küflenmeyi önleyici etkisi vardır.
- Seramik ve cam sanayiinde ısıl ve mekanik şoklara karşı direncini ve malzemenin parlaklığını arttırır. Camın optik özelliklerini geliştirir.
- Tekstil sanayinde, dolgu malzemesi olarak görev yapar, kullanıldığı malzemeye beyazlık ve dayanıklılık verir, elastikiyet kazandırır, küf ve bakterilere karşı etki yaratır.
- Metal kaplama sanayinde, çeşitli metal yüzeylerin kaplamasında ve korozyona karşı korunmasında ayrıca elektiriksel direnci arttırdığı için elektrikli ev aletlerinin yüzey kaplamasında kullanılır.
- Kibrit, akü, pil, kimyasal duman yapımında kullanılmaktadır.
- Lastik sanayinde aktivatör olarak kullanılır. Lastiklerin vulkanizasyonunda hızlandırıcı olarak kullanılır. Lastiğin esnekliğini arttırarak aşınmaya ve yırtılmaya karşı direncini sağlar.
- İlaç ve kozmetik sanayiinde Antiseptik ve kurutucu özelliği ile hücre yenilenmesine yardımcı olur. Reçetesiz satılabilen bazı merhemlerin bileşiminde bulunur ve ince bir tabaka halinde uygulandığında cildin su kaybetmesini önler. Yazın güneş, kışın da soğuk yanıklarına karşı koruyucudur.
- Bebeklerin bez bağlanan bölgelerinde çok az miktarda kullanılarak ciltte meydana gelebilecek kızarıklıklar önlenebilir.
ETİKETLER : ÇİNKO OKSİT MSDS, ÇİNKO OKSİT NEREDE KULLANILIR, ÇİNKO OKSİT NASIL KULLANILIR,ÇİNKO OKSİT NEDİR,ÇİNKO OKSİT KİMYASAL FORMÜLÜ,ÇİNKO OKSİT KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,ÇİNKO OKSİT KULLANILDIĞI YERLER,ÇİNKO OKSİT MSDS,ÇİNKO OKSİT ÖZELLİKLERİ.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ