test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / BOYADA PİGMENTLER - hammaddeler ansiklopedisi

 

Pigmentlerin boyada kullanılmasının ana nedeni boyaya renk ve örtücülük özelliklerinin

kazandırılmasıdır. Bunun yanında bazı pigmenler ultraviole ışığını emerek veya yansıtarak reçinenin bozulmasını geciktirir.Titandioksit Alüminyum Ftalosiyonin mavi / yeşil Demiroksit Çinko Karbon Siyah Molibdat Oranj Bakır Azo Kırmızı

Kobalt Mavi Çelik İnorganik pigmentler genellikle doğadaki minerallerin işlenmesiyle elde edilirken, organik pigmentler tümüyle sentetik olarak üretilir.

Antikorrosive pigmentler olarak tanımlanan pigmenler ise özellikle boya sistemlerinin astar katında kullanılırlar. Bu pigmentler anodik ve katodik korozyon reaksiyonlarını kontrol ederek korozyonun ilerlemesini durdur. Bu amaçla kurşun ve kromat esaslı anti korrosive pigmentler yaygın olarak kullanılırken bunların çevre ve sağlık riskleri ortaya çıktığından 1980’lerden bu yana daha az zararlı antikorrosive pigmentler geliştirilmiştir.

Anti Korrosive Pigmentler

Göreceli Zamanlı Göreceli Zamansız

PİGMENTLER

İnorganik Metalik Organik

Kırmızı Kurşun Çinko Oksit

Çinko Kromat Çinko Fosfat

Stronsiyum Kromat Çinko Fosfosilikat

Baryum Metaberat
 

Dolgu maddeleri doğal minarelerden işlenerek veya sentetik olarak üretilen mikronize tozlardır.Barit, Kalsit, Dolamit, Talk, Silisyum gibi dolgu maddeleri esas olarak boyanın dolgu gücünü arttırmak, akışkanlığını kontrol etmek, parlaklığını ayarlamak için kullanılabilen bunun yanında boyanın sertlik, elastikiyet, yapışma gibi özelliklerinde olumlu olumsuz şekilde etkileyebilir.

Bu etkileme dolgu maddesinin tipine ve özelliklerine bağlı olduğu gibi esas olarak boyadaki

miktarına bağlıdır. Genel olarak PVC (Pigment Velume Cancentration) olarak ifade edilen pigment / reçine oranı dolgu maddelerinin katkısı optimum seviyelerde tutulur.

 

ETİKETLER: PİGMENT NEDİR,BOYA PİGMENTLERİ,BOYA PİGMENTİ NEREDE KULLANILIR,PİGMENT ÇEŞİTLERİ,PİGMENT SATIŞI,PİGMENTLERİN SINIFLANDIRILMASI,PİGMENTLİ BOYALAR,ALKİD PİGMENTLER,SELÜLOZ,K PİGMENTLER,ORGANİK PİGMENTLER,İNORGANİK PİGMENTLER,SELÜLOZİK BOYA FORMÜLÜ,SENTETİK BOYA FORMÜLÜ,BOYA PASTASI YAPIMI,BOYA PASTA FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ