test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / BOYA YAPIMI - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

 
 
Boya Nedir Niçin Uygulanır

DEKORATİF ÖZELLİKLER :
1- Uygulandığı yüzeyi kendine çevirmesi ,
2- Renklerinin kalıcı olması ,
3- Görünüşün güzel ve temiz olması ,
4- Uygulandığı materyal ve mekana uygun olması içindir.

KORUYUCU ÖZELLİKLER :

Kendisinden beklenildiği şekilde uygulandığı yüzeyin dış etkilere karşı korunması ,
Isı ve atmosfer şartlarından etkilenmemesi ,
Çabuk yıpranmaması ,
Yüzeyden ayrılıp dökülmemesi
Kendi yapısından dolayı bakteriyolojik ortam sağlanmaması , bazen de dış ortamda oluşabilecek bu tipte olumsuzlukları etkisiz hale getirmesidir.
Yüzeysel olarak bilinen bu özellikler yapısına ve kullanım amacına göre birçok değişiklik ve faydalı özellikleri de gündeme getirebilir. ( Örneğin özel amaçlı boyalardan yüksek ısı boyaları veya köprü ve stratejik tesislerdeki radar sinyallerini yansıtmayan boyalarda olduğu gibi )
Boya kimyasal olarak incelendiğinde de üç temel grup karşımıza çıkmaktadır.

Bağlayıcı gruplar. ( Yapışmayı ve korumayı sağlarlar.)
Pigmentler. ( Renk verici maddelerdir.)
Tamamlayıcılar. ( Kurutucu ajanlar , Anti bakteriyeller , uygulamayı ve depolamayı sağlayıcı yardımcı maddeler )

Günümüzde teknoloji bizlere çok yüksek miktar ve kalitede doğayı bozmadan kullanabileceğimiz boyalar sunabilmektedir. PROSET olarak bizlerde bu gelişmeleri yakından takip edip sizlere en iyiyi en uygun şekilde sunmayı hedefliyoruz.


BİNALAR NEDEN KAPLANIR ?
" Duvarı nem insanı gam öldürür " Atasözü aslında yapıların neden korunduğunu en kısa şekilde ve kapsamlı olarak anlatmaktadır. Yapıyı oluşturan tüm elemanları ve donatıları yapıldığı güne yakın bir şekilde tutabilmek , zamanın ve doğanın etkilerinden
koruyabilmek , hatta tüm bunları yaparken de güzelleştirebilmek , kaliteli ve zevkli seçilmiş bir boya türü ile mümkündür.


BOYA NASIL UYGULANIR ?
Boya ; tipine ve uygulandığı materyale bağlı olarak değişik şekillerde uygulanabilir. Boya uygulanmadan önce uygulanacak yüzey mutlaka taşıyıcı dediğimiz boyanın yapışabileceği hale getirilmelidir.
Toz , kir , yağ , gevşek parçacıklardan arındırılmalıdır. Hidrolik bağlayıcı bir yapı elemanına ( Tuğla , Sıva , ytong , beton vb. ) uygulanacaksa yüzey tuzları ve alkalite değerlerinin , hatta emiciliğinin ayarlanması için en az bir kat boya astarı uygulaması yapılmalıdır.
Eğer metal veya alaşımı bir materyale uygulanacaksa yine toz , yağ vb. artıklardan temizlendikten sonra mutlaka antikorozit bir astar ile en az bir kat astarlanmalıdır. Uygulama sonrası boyanın teknik özelliklerine uygun kuruma zamanı ve sıcaklığı sağlanıp amaca ulaşılmalıdır


 

 
 ETİKETLER : BOYANIN ÖZELLİKLERİ,BOYA YAPILIŞI,BOYA KAZANLARI,BOYA MİKSERLERİ,BOYA KİMYASALLARI,BOYA FORMÜLLERİ,BOYA REÇETELERİ,BOYA BİLEŞİMİ,BOYA BİLEŞENLERİ,BOYANIN TANIMI,BOYA NEDEN YAPILIR,BOYA MADDELERİ,BOYADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ