test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / BETON İMALATINDA RENKLİ PİGMENTLER


 


 


Pigment özellikle kent mobilyaları sektöründe beton renklendiricisi olarak yoğun biçimde kullanılmaktadır. Günümüzün en moda kent mobilya elemanları olan renkli beton yer karoları, parke taşları, bordürler, limonluklar, beton park ve bakçe masaları, banklar, çiçeklikler de ayrıca renkli kiremit, suni mermer, granit üretiminde başarıyla uygulanmaktadır.

KALİTELİ PİGMENT SEÇİMİ 

Kaliteli pigment seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar kısaca aşağıda belirtilmiştir.

Tane Yapısı :

 Bilimsel çalışmalar neticesinde elde edilen sonuçlar inorganik pigment kullanımı çimento miktarının %5’ini geçmediği sürece uygulama yapılan betonda herhangi bir bozulmanın olmadığını ortaya çıkarmıştır. Bununla beraber %5 oranı içinde kullanılan inorganik pigmentlerin tane yapısı betonun dayanıklılığını etkilemektedir.Tane yapısı iğne yapılı olan inorganik pigment betondaki su miktarının artmasına ve betonun dayanıklılığının azalmasına neden olmaktadır.Tane yapısı küresel olan inorganik pigmentlerde böyle bir problem oluşmamaktadır.

 Sonuç olarak betonun dayanıklılığı için küresel tane yapılı pigment kullanımı kaliteye verilen önemi ifade etmektedir.

Tane İriliği :

 Pigmentin beton karışımıyla kolayca özleşmesi ve en uç noktalara kadar ulaşabilmesi için mümkün olduğu kadar mikronize olması gerekmektedir.

 

 
 

 

Boyama Gücü :

Günümüzde işletmelerin yoğun rekabet altında çalışmak zorunda olduğu piyasa koşullarında, maliyetlerin düşük olması işletmelerin en önemli silahıdır. Aynı miktar ve aynı bedelde piyasaya sürülmüş bulunan inorganik pigmentlerin boyama güçleri önemli bir tercih nedenidir. Boyama gücü yüksek olan inorganik pigment, düşük olan pigmente oranla aynı şartlar altındaki üretim için daha az kullanım ile istenen renklendirmeyi sağlayacaktır. Diğer faktörler eşit olmak şartı ile aynı miktar inorganik pigment kullanan iki işletme arasında boyama gücünden dolayı  üretilen renkli mamül miktarı açısından büyük farklar olması ve maliyeti düşük olan işletmenin piyasa başarısı kaçınılmaz olacaktır.

 

Dağılım :

Beton harcına karıştırılan inorganik pigmentin bu karışım içindeki dağılım ve yayılım gücü; tüm karışımın başarı ile boyanmasına neden olacaktır. Boyama gücü yüksek olan bir pigmentin beton karışımından uygun yer dağılımı dolayısıyla iyi nüfuz etmesi mükemmel bir sonuca ulaşacaktır.Pigmetin dispersiyonu iyi olması yanı sıra uygun süreli bir karıştırma yapılması da gerekmektedir.Beton harcına atılacak olan pigmentin harç karıştırma esnasında serpme yöntemi ile atılması günümüzde kullanılan en verimli yöntemdir.


 

 




ETİKETLER: BETON PİGMENTLERİ NEDİR,BETON PİGMENTLERİ NASIL KULLANILIR,BETON PİGMENTİ NE ZAMAN KULLANILIR,ORGANİK PİGMENT KULLANIMI,BETON HARCININ RENKLENDİRİLMESİ,BETON HARÇLARI İÇİN PİGMENT,BETON BOYASI NEDİR,BETON BOYASI NEDEN KULLANILIR,


HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ