MAKALELER / B1 VİTAMİNİ NEDİR...TİAMİN NEDİR..ÖZELLİKLERİ..
B1 VİTAMİNİ
Tiamin adıyla da bilinen ilk keşfedilen B vitaminidir. 1926 yılında saf olarak elde edildi ve 1936 yılında suni olarak elde edilmeye başlandı. Vücutta karaciğer, kalp ve böbreklerde çok az depolandığı için günlük olarak alınması gereklidir. Fazla dozu idrarla birlikte dışarı atılır.B1 vitamini günlük olarak ihtiyaç duyduğumuz vitaminler arasında gelir. Diğer B vitamini kompleksleri ile birlikte alındığında tek başına yapacağı etkiden daha fazla etki oluşturur.
Tiamin pirofosfat (TPP) tiaminin aktif şeklidir ve pirüvat dehidrogenaz, a-keto-glutarat dehidrogenaz, transketolaz enzimlerine koenzimdir. Pirüvat dehidrogenaz ve a-keto-glutat dehidrogenaz karbonhidrat metabolizması için gerekliyken, transketolaz pentoz fosfat yolunda aktivite gösteren bir enzimdir.Dayanıksız bir vitamindir. Alkol, kafein, yiyecek katkıları, antibiyotik kullanımında etkisiz hale gelir. Fırında pişirilme işleminde, suda pişirilmeye oranla daha az tahribata uğrar. Suda eriyen vitaminler arasında yer alan B1 vitamini, vücutta depolanmadığı için, kullanılmayan bölümü yemekten 3 saat sonra böbrekler yoluyla tamamen dışarı atılır.
Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.
GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.
Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.
ETİKETLER: B1 VİTAMİNİ NEDİR,B1 VİTAMİNE NEDEN KULLANILIR,B1 VİTAMİNİN YARARLARI,YARARI,B1 VİTAMİNİN FAYDASI,FAYDALARI,B1 VİTAMİNİN ÖZELLİKLERİ,B1 VİTAMİNİ HANGİ GIDADA BULUNUR,HANGİ SEBZELERDE BULUNUR.B1 VİTAMİNİ TAKVİYESİ NEDEN YAPILIR,B1 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ,B1 VİTAMİNİ FAZLALIĞI,TİAMİN NEDİR,TİAMİN NEDEN KULLANILIR,TİAMİN PİROFOSFAT NEDİR,TİAMİN PİROFOSFAT KULLANIMI,ÖZELLİKLERİ.
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ