test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / ASKORBİK ASİT - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ

Görünümü                             :   Renksiz, beyaz, dikdörtgen kristallerdir. Çok hafif özel bir kokusu vardır.Ekşi tatta ve asit reaksiyondadır.

Kimyasal Adı                        : C vitamini, L-ascorbate, E300

Kimyasal Formülü                 : C6H8O6

Özellikleri                          : Askorbik asit bir monosakkarit türevi olup, yapıca glikoza ve diğer altı karbonlu monosakkaritlere benzer. C vitamini görevlerinin çoğunu güçlü bir antioksidan olarak yerine getirir. C vitamininin canlılardaki önemli rolü, çok etkili bir serbest radikal nötralizörü olması özelliğinden kaynaklanır. Bütün taze meyve sebzeler ve et bir miktar C vitamini içerir ancak ısıya hassas olduğundan pişirme esnasında çok hızlı bir şekilde bozulur.


Oksijen varlığı, sıcaklık yükselmesi, güneş ışığı ve ultraviyole ışıklara maruz kalma, bakır ve demir gibi ağır metallerin varlığı, güçlü asit ve alkali koşullar gibi durumlarda bu oksidasyonun derecesi artmaktadır. Bu nedenle askorbik asit; karanlık, soğukta ve metal olmayan kaplarda depolanmalıdır.

 Kullanım Alanları :

  1. Gıda sektöründe koruyucu ve asit düzenleyici olarak kullanılır. Ürüne değişik asidik bir tat verir.
  2. Bira endüstrisinde  antioksidan olarak kullanılan askorbik asit; bulanıklığı engelleyerek biranın raf ömrünü iyileştirir.
  3. et endüstrisinde rengin sürdürülmesi ile ilgili olarak koruyucu görev yapmaktadır.
  4. fırıncılık endüstrisinde geliştirici ajan olarak kullanılır.
  5. meyve pulp  ve sularında ise renk solmasının önlenmesinde  kullanılmaktadır.
  6. Gıda sektöründe tereyağı, donmuş yumurta ürünleri, toz ve konsantre süt, donmuş patates vb ürünlerde. bunlara benzer görevler yapabilmektedir.
  7. Sodyum askorbat ve potasyum askorbat olmak üzere iki adet tuzu olan askorbik asit, özellikle konserve veya şişelenmiş ürünler gibi tepe boşluğu olan ürünlerde oksijen tutucu olarak kullanılmaktadır.
  8. Askorbik asit, oksijeni absorblayarak tersinir bir tepkime ile dehidroaskorbik asite dönüşmektedir. Bu önemli fonksiyon, meyve ve sebzelerde oksidatif esmerleşmeyi, et ve deniz ürünlerinde ransiditeyi, sütte arzu edilmeyen koku gelişimini önlemektedir.
  9. C vitamini katkı olarak; vitamin preparatları, içecek ürünleri ve hayvan yemlerinde kullanılmaktadır.

 

  






 

         ETİKETLER : ASKORBİK ASİT MSDS,
                          ASKORBİK ASİT NEREDE KULLANILIR
                          ASKORBİK ASİT KİMYASAL FORMÜLÜ
                          ASKORBİK ASİT ÖZELLİKLERİ
                          ASKORBİK ASİT FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
                         ASKORBİK ASİT NASIL KULLANILIR
                         ASKORBİK ASİT KULLANIM ALANLARI
                         ASKORBİK ASİT HANGİ SEKTÖRLERDE KULLANILIR
                          

 
                                                 HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ