test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / ALÜMİNYUM SÜLFAT - hammaddeler ansiklopedisi

Görünümü                   :       Beyaz kristal yapıda katı formda bulunur.  Higroskopik dir.

Kimyasal Adı              : Aliminium Sulphate, Aliminium sulfate, Cake Alum, Filter Alum, Alunogenite

Kimyasal Formülü       : Al2(SO4)3

Özellikleri                : % 1 çözelti halinde kullanıldığında pH’ ı 3.5 tir. Kuru halde korozif özelliği yoktur. Çözelti halindeyken korozif özellik gösterir. Genellikle % 6 lık çözelti halinde kullanılır. Korozif özelliğinden dolayı plastik, cam elyaf ya da paslanmaz çelik içerisinde bulundurulmalıdır.

 

Kullanım Alanları        :

  1. İçme suyu ve atık su arıtma tesislerinde yüksek verimli topaklandırıcı ajan olarak kullanılır. Su içerisinde bulunan kirlilikleri koagüle ederek dibe çöktürür ve kolayca filtre edilir. Alüminyum sülfatın çalışma aralığı su ve atıksuyun bulanıklık değerlerine bağlı olarak 5.5 - 7.8 pH aralığı olarak kabul edilir. Alum tatbiki sonrasında demir sülfat ve demir III klorür' e oranla proses mekaniği üzerinde görsel kirlilik yaratmaması estetik açıdan tercih edilmesine neden olmaktadır.
  2. Kağıt üretiminde kullanılır.
  3. Tekstilde boyama ve baskıda sabitleyici olarak kullanılır. Yüksek miktarda nötral veya hafif alkali suda çözüldüğünde jelatinimsi yapıda aliminyum hidroksit (Al(OH)3 ) çökeltisi

     oluşturur. Bu jelatinsi çökelti giysileri boyama ve baskıda  boyanın çözülmeyecek şekilde

    giysinin ipliklerine bağlanmasına yardımcı olur.
  4. Zaman zaman tarım sektöründe toprağın pH ını düşürmek amacı ile kullanılır. Bahçıvanlar toprağa Aliminyum sülfat ilavesi ile toprağın pH ını düşürerek  ortancaların rengini değiştirebilirler.
  5. Kozmetik sektöründe ter önleyicilerde aktif katkı maddesi olarak  kullanılır.
  6. Gıdada kabartma tozunda bulunur.
  7. İnşaat sektöründe betonda hızlandırıcı ve su temizleme ajanı olarak kullanılır.
  8. Yangın söndürücülerde köpük ajanı olarak kullanılır.

  




 

   ETİKETLER : ALÜMİNYUM SÜLFAT MSDS,ALÜMİNYUM SÜLFAT KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,ALÜMİNYUM SÜLFAT NEREDE KULLANILIR,ALÜMİNYUM SÜLFAT NASIL KULLANILIR,ALÜMİNYUM SÜLFAT KULLANIMI,ALÜMİNYUM SÜLFAT KULLANILDIĞI ALANLAR.
 

                            HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ