test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / TOPRAKTA ORGANİK CANLILAR - hammaddeler ansiklopedisi

Topraktaki Canlılar ve Organik Madde

Organik gübreler genel olarak, toprak ortamında çeşitli mikroorganizmalar tarafından aşağıdaki şekilde bozulmaya başlar:

C6H12O6+6O2 → 6CO2+6H2O+2424 kj

İlk reaksiyonlar mineralizasyon dediğimiz element ayırışımlarını oluşturur. Bu safhada çeşitli elementler açığa çıkar ki bunlar daha sonraki reaksiyonlarda tekrar rol oynar.

  • Akabinde humus oluşumunun ilk safhaları meydana gelir.
  • Daha sonra humus safhası oluşur. Bu safhada hümik asit ve fülvik asitler oluşur.
  • Burada değişmeye devam eden organik kütle pozitif ve negatif pollarında ki gruplaşmalar dolayısıyla HUMUS KOMPLEKS'lerini oluşturur.
  • Bu humus kompleks' leri üzerinde iyi durmak lazım. Çünkü bitkilere gerekli olan besin maddelerinin büfür rolüyle toprakta kalmasını sağlayan en önemli oluşum budur. Bu aynı zamanda toprağın kimyasal ve fiziksel özelliğini büyük oranda etkiler ve toprağı kimyasal içerik olarak zenginleştirir. Toprağın nem tutma özelliğini arttırır.
  • Netice olarak toprak yapısı ile toprakta mevcut olan organik madde arasında sıkı bir bağ vardır.

Toprakta, ORGANİK GÜBRELER, toprakta mevcut olan mikro organizma ve küçük canlıların besin maddelerini oluşturur. Bu vesileyle oluşacak biyolojik aktivite, toprak yapısının hem kimyasal ve hem de fiziksel özelliklerinin belirlenmesini sağlar. Dolayısıyla bitkilerin iyi gelişmesi için gerekli olan toprak yapısının sağlanması, ancak toprakta yeterince organik madde olmasıyla mümkündür.

 

ETİKETLER: ORGANİK GÜBRE,ORGANİK GÜBRE KULLANIMI,ORGANİK GÜBRE NEDEN YAPILIR,ORGANİK GÜBRE ÜRETİMİ,KOMPOST GÜBRELER,AHIR GÜBRESİ,DOĞAL GÜBRE ÖZELLİKLERİ.

                                                         HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ