MAKALELER / VAZELİN..KULLANIMI...ÖZELLİKLERİ..
Vazelin, soluk sarı, yarı şeffaf, hafifçe floresan, yarı katı, suda çözünmeyen alkolde çok az; eterde, kloroformda, benzende, karbon sülfürde, terebentin yağında çözünen bir maddedir. Erime noktası 38°C ile 54°C arasında değişir. 1876’dan beri bilinen vazelin en çok tıpta ve eczacılıkta kullanılır. Pansumanda koruyucu olarak, merhem ve kozmetik ürünlerinde ise sıvağ olarak faydalanılır. Vazelin deri tarafından emilmez, fakat deriyi de tahriş etmez. Eskiden merhemlerin imalinde domuz yağı kullanılırdı. Şimdiyse vazelin gibi çok mükemmel bir madde kullanılmaktadır. Çünkü vazelinde bozulma ve kokuşma gibi bir durum ortaya çıkmaz. Vazelin ayrıca çeşitli parlatıcılarda, yağlayıcı preslerde ve pas önleyicilerde de kullanılır.
 

KAMPANYA

2 ANSİKLOPEDİ

380 TL

ŞİMDİ SİPARİŞ VER

 
 


 
ETİKETLER: VAZELİN NEDİR,VAZELİN NERDE KULLANILIR,VAZELİN NERELERDE KULLANILIR,VAZELİN MSDS,VAZELİN HANGİ ALANLARDA KULLANILIR,LİKİT PARAFİN,VAZELİNLİ KREMLER,KREM YAPIMI,POMAD,ECZACILIK,VAZELİN FORMÜLÜ,VAZELİN NEDEN KULALNILIR.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ