test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / STEARİK ASİT - KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ

Tanım

: Kremsi beyaz toz.

 

Kimyasal adı

: n-octadekanoat; 1-heptadekankarboksilik asit

Spesifikasyonlar

:

 

Asit değeri

: 208,7

Saponifikasyon değeri

: 209,7

 

 

İyot değeri

: 0,24

Titre

: 55,6 oC

 

 

Renk (5 ¼ lovibond cell)

: 0,1R 1,0Y

Mol ağırlığı

: 284,48g/mol

 

 

Sudaki çözünürlük,23 oC

:0,1-1g/100ml

 

 

 

           

Yağlı Asit Bileşimi %

C12

: NIL

C18

: 44,06

C14

: NIL

C18:1

: NIL

C16

: 55,67

Diğerleri

: 0,27

Özellikler: Doğadaki en bilinen 18 karbonlu uzun zincirli alifatik bir karboksilik yağ asididir. Bitkisel ve hayvansal yağdan türetilir. Süt yağları (%5-15), domuz yağı (%10), donyağı (% 15-30), kakao ve shea ağacı yağı (% 30-35) stearik asidin en zengin kaynaklarıdır. Stearik asit, hidrojene katı ve sıvı yağların ana bileşenidir (yaklaşık % 90). Uzun hidrokarbon zinciri hidrofobiktir, suyun yerine katı ve sıvı yağları çeker. Bir çok doymuş yağın aksine sterarik asit kandaki kolesterol seviyesini yükseltmez. Çünkü sindirim sırasında karaciğerdeki enzimler onu doymamış yağa dönüştürür.

Kullanım alanları: İlaç ve kozmetik sanayiinde emülgatör olarak, tekstilde yardımcı madde olarak kullanılmaktadır. Stearik asidin sud kostik ile muamelesiyle traş sabunu elde edilebilir. Yaygın bir şekilde bir yağlayıcı ve endüstriyel preparatlarda bir katkı olarak kullanılır. Metalik stearatlar, ilaçlar, sabunlar, kozmetikler ve gıda ambalajı üretiminde kullanılır. Kauçuklarda bir yumuşatıcı, hızlandırıcı aktivatör ve dağıtıcı ajan olarak kullanılır. Mayonez ve terayağı gibi bir karışımda olduğu gibi, bir emülsifiye edici olarak yağ ve suyu karıştırmaya yardım eder. Diğer kullanım alanları; mum, köpük önleyici, yağlayıcı ajan, balmumu esteri, amin ve hidrolik ajan uygulamalarıdır.

ETİKETLER : STEARİK ASİT NEREDE KULLANILIR,STEARİK ASİT NASIL KULLANILIR,STEARİK ASİT KULLANIMI,STEARİK ASİT YAPIMI,STEARİK ASİT MSDS,STEARİK ASİT KİMYASAL FORMÜLÜ,STEARİK ASİT VE ÖZELLİKLERİ,STEARİK ASİT NEREDE KULLANILIR,STEARİK HANGİ ALANLARDA KULLANILIR, KOZMETİK VE STEARİK ASİT,LOSYON İMALATI VE STEARİK ASİT,EL KREMİ VE STEARİK ASİT,YÜZ KREMİ VE STEARİK ASİT.

 

    HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ