test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




KİTAPLAR


YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1


YAPI

KİMYASALLARI

ANSİKLOPEDİSİ

1

İNCELEYİN



*********


YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2



YAPI

KİMYASALLARI

ANSİKLOPEDİSİ

2

İNCELEYİN



************






HERHANGİ

BİR KİTAP


450 TL

************

HERHANGİ

İKİ KİTAP


800 TL

*************

HERHANGİ

ÜÇ KİTAP


1200 TL

 

MAKALELER / PLASTİK VE ÖZELLİKLERİ

Organik ve sentetik olarak yapılan her türlü maddeye plastik denir. Bu maddenin otomotivden tarıma, elektrik-elektronikten inşaata kadar birçok sektörde kullanılmak üzere tasarlanmasına ise plastik teknolojisi adı verilir.

 

Türkiye günümüzde Avrupa'da mevcut plastik tüketimi ile İspanya'dan sonra altıncı sırada yer almaktadır. Son yıllarda hızla gelişen ihracat ve değişen tüketim alışkanlıkları ambalaj sektörünün hızla gelişmesine yol açmıştır. Öte yandan plastik parçaların yaygın olarak kullanıldığı dayanıklı tüketim ve otomotiv sektörünün de hızla büyümesi sayesinde sektörde yeni yatırımlar yapılmaktadır. Türkiye üretim kapasitesi ile Avrupa'da sentetik elyaf üretiminde ikinci, pencere profili üretiminde ise üçüncü sıradadır. Günlük yaşamda sık kullanılan eşyaların üretiminde plastik malzemeler daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Geçmişte cam, metal ve çelikten üretilen birçok ürün yerini plastik eşyalara bırakmıştır. Türkiye'de plastik tüketiminin ağırlığını günlük hayatta çok sık karşılaştığımız polietilen (PE), polipropilen (PP), polivinilklorür (PVC), polistiren (PS) gibi plastikler oluşturmaktadır. PE; ambalaj filmlerinde, sera örtülerinde, sulama borularında, varil, bidon, şişe ve ev eşyaları vb. üretiminde kullanılmaktadır. PP ise; çuval, sentetik elyaf, sıhhi tesisat boruları, ev eşyaları vb. üretiminde tercih edilmektedir.

 PVC; pencere profili, lambri, boru, ambalaj filmleri, suni deri vb. üretiminde kullanılan bir plastik türüdür. PS malzemeden ise ambalaj kapları ve ev gereçleri üretilmektedir. Günümüzde en fazla plastik ham maddeyi ambalaj ve inşaat malzemeleri sektörü kullanmaktadır. Ülkemizde üretim sanayisinin gelişmesi ambalaj sektörünün genişlemesini de beraberinde getirmiştir. Türkiye'de üretilen plastik ambalaj uygulamaları arasında streç film, torba, çuval, ip, içecek şişesi, deterjan ve kozmetik ürün şişeleri sayılabilir. İnşaat malzemeleri sektöründe sağlam, dayanıklı ve bakım gerektirmeyen plastik ürünler tercih edilmektedir. Pencere-kapı profilleri, su boruları, depolar, çatı ve cephe kaplamalarında plastik malzemeler kullanılmaktadır.

 Aynı şekilde tarım alanında sera örtüleri ve sulama borularının ham maddesi plastiktir. Plastik; hafif, aşınmaya karşı dayanıklı ve kolay şekil alan bir malzeme olduğu için otomotiv sanayisinde de tercih edilmektedir. Plastiğin otomotiv sektörü için en büyük avantajı hafif taşıtlar üretilmesine katkıda bulunmasıdır. Plastik teknolojisi tekstil ve ayakkabıcılık alanlarına da ham madde sağlar. Sentetik iplik ve elyaf üretiminin yanı sıra bunlardan elde edilen dokumalarda da plastik kullanılmaktadır. Ayakkabıcılık alanında taban üretiminde plastik kullanımı son yıllarda önemli oranda artmıştır. Elektrik-elektronik sektöründe buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, çeşitli bilgisayar aksamları, iletişim kabloları gibi ürünlerin yapımında plastik malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Mutfak ve temizlik araç gereçlerinin büyük bölümü plastik malzemelerden oluşmaktadır.

Önceleri plastiklerin sağlıklı olmasından şüphe edilirken, gelişen teknoloji ve kalite standartları sayesinde günümüzde plastikten yapılmış birçok ürünü güvenle kullanmak mümkündür. Süzgeçten saklama kabına, sürahiden limon sıkacağına kadar gün boyu elimizin altında bulunan birçok eşyanın ham maddesi plastiktir. Türkiye'nin coğrafî olarak Avrupa ile Asya'nın buluştuğu noktada yer alması Türk plastik endüstrisinin ihracatını giderek artırmasında avantaj sağlamaktadır. Türk plastik ürünleri dünyanın birçok ülkesine ihraç edilmektedir. Ana pazarlar AB, Rusya, Orta Asya Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkeleridir. Başlıca ihracat ürünlerini; dayanıklı tüketim malzemeleri, otomotiv parçaları, ambalaj malzemeleri, borular, mobilyalar, tekstil ürünleri, ayakkabı, orijinal donanım parçaları gibi araç-gereçler oluşturmaktadır.

Günlük yaşamda sık kullanılan eşyaların üretiminde plastik malzemeler daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Geçmişte cam, metal ve çelikten üretilen birçok ürün yerini plastik eşyalara bırakmıştır. Türkiye'de plastik tüketiminin ağırlığını günlük hayatta çok sık karşılaştığımız polietilen (PE), polipropilen (PP), polivinilklorür (PVC), polistiren (PS) gibi plastikler oluşturmaktadır. PE; ambalaj filmlerinde, sera örtülerinde, sulama borularında, varil, bidon, şişe ve ev eşyaları vb. üretiminde kullanılmaktadır. PP ise; çuval, sentetik elyaf, sıhhi tesisat boruları, ev eşyaları vb. üretiminde tercih edilmektedir. PVC; pencere profili, lambri, boru, ambalaj filmleri, suni deri vb.

 


 


ETİKETLER : PLASTİK NASIL YAPILIR,PLASTİK İMALATI,PLASTİK ÜRETİMİ,PLASTİK HAMMADDELERİ,PLASTİK KİMYASALLARI,PLASTİK KALIPLARI,POLİPROPİLEN PLASTİK İMALATI,POLİVİNİLKLORÜR PLASTİK YAPIMI,POLİSTİREN PLATİK ÜRETİMİ.PLASTİK VE TARIM SANAYİ,OTOMOBİL SEKTÖRÜ VE PLASTİK KULLANIMI.

                                                                 HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ