test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / PEYNİRDE ACI TAT VE NEDENLERİ..ÇÖZÜM YOLLARI..



Acılaşmaya Yol Açan Nedenler:


peynir ile ilgili görsel sonucu

* Acı veya anormal sütlerin peynire işlenmesi

1.- Pelin otu, sarımsak, hardal, donmuş pancar ve patates, çürümüş mısır, pancar ve benzerleri, acı bakla, kurbağa otu, karahindiba vb. gibi yemeklerle beslenen süt hayvanlarından kazanılan sütlere bu bitkilerin acı bileşenleri geçer.

2.- Laktasyonun son dönemlerinde sütte klörür miktarı arttığı için tuzlumsu bir tat algılanır, ağız sütü ise acı değildir. Ama asitliği geliştirici bakteriler böyle sütlerde yeterince gelişmezler ve bunun sonucunda da acı tat oluşumuna yol açan anormal olgunlaşma tepkimeleri ortaya çıkabilir, aynı durum mastitisli süt ve çeşitli temizlik ve dezenfektan madde kalıntıları içeren sütler içinde geçerlidir.

3.- Dondurularak saklanan ama sonra çözündürülen sütte asitlik yavaş gelişir, dolayısı ile bu sütten üretilen peynirlerin yağsız peynir kitlesindeki su oranı yüksek olur ve peynirler kolaycacık acılaşır.

4.- İnhibatör ( engelleyici) madde içeren sütlerde asitliği geliştirici bakteriler gelişemez ama acı madde oluşturan mikroorganizmalar etkinliklerini sürdürürler.

5.- Yüksek sıcaklıkta ısıtılmış sütlerde, protein parçalanması bağlamında oluşan acı ara ürünlerini parçalayabilecek yeteli miktarda enzim kalmaz.

*Peynir üretiminde kullanılan yardımcı maddelerin uygun olmaması veya gerekenden fazla miktarlarda kullanılması

* Starter kültürdeki bazı bakteriler, özellikle streptococcus lactis, cremoris ve lactobacillus’ un kuvvetli proteolitik suşları peynire işlenen süte aşırı dozda katılırsa , acı bileşenlerin oluşma olasılığı yükselir.


 

* Nisin oluşturan kültürler, özellikle uzun süre depolandıklarında, acılaşmayı kolaylaştırırlar.

* Rennet alternatifi enzimler rennetten daha güçlü proteolitik aktivite gösterdikleri için,  gerekenden fazla miktarda katıldıklarında acılığa neden olurlar (maya acısı).

* Süte yüksek miktarda ( >20g /100 lt) katılan potasyum veya sodyum nitrat acılık yapar.

 

 


 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

ETİKETLER: PEYNİR İMALATI,PEYNİRDE ÜRETİM HATASI,ÜRETİM HATALARI,PEYNİRİN BOZULMASI,PEYNİRDE İMALAT YANLIŞLARI,PEYNİR NEDEN BOZULUR,PEYNİRDE DEĞİŞİK TATLAR,PEYNİRDE MAYAMSI TATLARI,PEYNİRDE EKŞİLEME,PEYNİRDE KÜFLENME,PEYNİRDE KÜF,PEYNİR ÜRETİM FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ,PEYNİR YAPIM AŞAMALARI,PEYNİR İMALATI,İMALATÇILARI,PEYNİRDE BOZULMALAR.PEYNİRDE KÜF NEDEN OLUR,PEYNİRDE KÜF NASIL ÖNLENİR,GIDA KORUYUCULARI,GIDA KORUYUCUSU,GIDA KORUYUCU KİMYASALLAR,BENZOİK ASİT,SODYUM BENZOAT NEDİR,POTASYUM SORBAT NEDEN KULLANILIR,PEYNİRDE AMONYAK KOKUSU NEDİR,NEDENLERİ,ÖNLEMLERİ,PEYNİRDEN AMONYAK KOKUSU NEDEN GELİR,PEYNİRDE BOZULMA NEDENLERİ.PEYNİRDE SABUN TADI NEDEN OLUR,PEYNİRDE SABUNSU TAT OLMASI,PEYNİRDE SABUNSU TAT NEDEN OLUR,NASIL GİDERİLİR.PEYNİRDE ACI TAT NEDEN OLUR,PEYNİRDE YAPIM HATASI,NEDENLERİ,

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ