test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / PARKE TÜRLERİ - HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ


 



Parke çeşitleri

 

Masif parke: Masif parke zemin döşemeleri arasında en çok tercih edileni. Ahşap ve uzun ömürlü olan masif parkeler, ısı ve ses izolasyonu da sağlıyor.

Lamine parke: Lamine parke, globalleşen dünyamızda ağaç çeşitlerinin azalmamasına bir nebze de olsa katkıda bulunuyor. Rutubete dayanıklılığı, hazır cilalı oluşu, geniş ürün yelpazesi ve montajının kolay olması bu parke çeşidinin artıları arasında yer alıyor.

Laminat parke: Diğer parke çeşitlerine göre, montajı hızlı ve kolay yapılabiliyor. Estetik ve modern olması avantajı. Sökülüp yeniden döşenebiliyor, ayrıca yüzeyinde koruyucu film, overley tabakası bulunmasından dolayı yoğun kullanıma maruz kalan mekanlarda da rahatlıkla tercih edilebilir.

Bambu parke: Bitki olması nedeniyle çevre dostu bir ham madde. Çalışma riski yok denilecek kadar az olmasına rağmen sertliği diğer ağaçlara oranla çok daha fazla bakımı ise oldukça rahat ve masrafsız.

Parke uygulamadan önce
      Parkeyi, döşetmeyi düşündüğünüz tarihten en az iki hafta önce döşenecek mekana koyun. Döşeme yapacağınız zeminin düzgünlüğünden emin olun. Parke döşeyeceğiniz zeminin kuruluğuna önem verin. Zemin, istenen kuruluk derecesine gelmeden parkenizi döşetmeyin. 
     

Uygulama sırasında
      Döşeme yapılacak ortamın ısısı 15 dereceden az olmalıdır. Parkenizde su esaslı tutkallar tercih edilmemelidir. Solvent ya da poliüreten esaslı tutkallar kullanılmalıdır. Parke döşemesi bittikten sonra en az 2 hafta boyunca parkelere sistre ve cila işlemi yapılmamalıdır. 2 hafta bekleme süresince parke yüzeyini naylon örtü kullanarak korumaya çalışmayın.
     

Laminat parkeyi döşerken
      Laminat parke uygulama kolaylığı ve estetik güzelliği ile en çok tercih edilen parke çeşididir. Parke seçerken gösterdiğiniz özeni döşeme sırasında da göstermeniz gerekiyor. Döşemede en önemli nokta; mekanın zemininin düz olup olmadığıdır.
     
     Zeminde bozuk yerler varsa bunların mutlaka düzeltilmesi gerekir. Eğer zemin bozuk olursa döşeme sonrasında parkede oynama ve kabarmalarla karşılaşabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yeni şap atılmış rutubet olan mekanlara parke döşetmemenizdir. Parke paketlerinin üzerinde markası ve modeline göre o paketteki laminat parkenin ne kadarlık bir alan kapladığı metrekare cinsinden yazar. Gelen paketleri sayarak alıp, artan sağlam paketleri sayarak teslim edin, hepsi bu.
     

Sigara yanıkları: Waxlı yüzeylerde bulaşık teli bu lekenin çıkmasına yarayacaktır. Bulaşık telini su ve sabunla hafifçe ıslatarak etkisinin artmasını sağlayabilirsiniz. Sonrasında zemindeki izi waxlayın. Yüzey cilalı ise yanık olan zemini keskin bir bıçak yardımı ile hafifçe kazıyın, cilanın kazındığı ve yok olduğu alana az miktarda cila uygulayın.

Yağ lekeleri: Hidrojen peroksitli bir pamuğu leke üzerine uygulayın. İkinci kat pamuğu bu defa amonyak emdirerek ilk uyguladığınız pamuğun üzerine yerleştirin. Leke yok olana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Şap zemine parke döşerken

  • Şap oldukça sıkı olarak dökülmüş olmalı.
  • Şap yeterince dinlendirilmiş ve kuru olmalı.
  • Şap çatlak olmamalı.
  • Şap üzerinde aşırı seviye farkı olmamalı.
  • Şap fazla pürüzlü olmamalı, aksi halde yapıştırıcı israfına yol açar.
  • Şap temiz olmalı.

  




ETİKETLER: PARKE NEDİR,PARKE NEDEN YAPILIR,PARKELERİN ÖZELLİKLERİ,PARKE ÜRETİMİ,PARKE YAPIŞTIRICISI,PARKE YAPIŞTIRICISI FORMÜLÜ,PARKE ÜRETİM METODU,PARKE YAPIŞTIRICISI ÇEŞİTLERİ,TÜRLERİ.

 

                              HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ