test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / MONO POTASYUM FOSFAT GÜBRE FORMÜLLERİ..

MKP ( MONO POTASYUM FOSFAT ) GÜBRESİ

 


MKP (0-52-34) suda tamamen eriyen gübreler arasında en yüksek miktarda ana element içeren gübre çeşididir. Formülü KH2PO4’tür. İçeriğinde azot bulunmaması nedeniyle, yoğun gübre kullanımı gerektiren yoğun (entansif) tarım uygulamalarına son derece uygundur. MKP gübresi, özellikle azot verilmesinden kaçınılan dönemlerde, bitkiler için en uygun potasyum ve fosfor kaynağıdır. Diğer dönemlerde ise verilmek istenen azot biçiminin (amonyum, nitrat veya üre azotu gibi) serbestçe uygulanabilmesini sağlaması açısından tercih edilen bir gübre çeşididir.

MONO POTASYUM FOSFAT GÜBRESİ NERELERDE KULLANILIR.


MKP gübresinin içeriğinde klor, sodyum ve ağır metaller gibi, bitkilere zarar verebilecek herhangi bir madde bulunmadığından tüm ürünlerde güvenli bir şekilde kullanılabilir. MKB’nin yapraktan kullanımının mantari hastalıkların (külleme gibi) kontrolünde de büyük fayda sağladığı kanıtlanmıştır. Ayrıca pestisitlerle karıştırıldığında, ilaçlamanın etkisini artırdığı bilinmektedir.

MONO POTASYUM FOSFAT NASIL KULLANILIR.

MKP, yapraktan gübreleme uygulamaları için son derece uygundur.
MKP sayesinde, damla sulamada kullanılan gübreli suyun pH değerinin 4,5 civarında tutulmasıyla, verilen tüm ana ve iz elementlerin bitkiler tarafından daha kolay alınması sağlanır. Düşük EC değeri (0,7 mS/cm) sayesinde yaprak yanıklığına yol açma riski son derece az olduğundan, yüksek yoğunluklarda dahi rahatlıkla kullanılabilir. Eriyebilen her türlü gübreyle rahatça karıştırılabilir; ancak içeriğinde kalsiyum (Ca) bulunan gübrelerle birlikte kullanılmamalıdır.


 

 


ETİKETLER: MONO POTASYUM FOSFAT NEDİR,MONO POTASYUM FOSFAT GÜBRESİ NEDİR,MONO POTASYUM FOSFAT NE ZAMAN KULLANILIR,BİTKİ,GÜBRELEME,GÜBRE,BİTKİ KORUMA,BİTKİ GÜBRELEME,MONO POTASYUM FOSFAT NİÇİN KULLANILIR,MONO POTASYUM FOSFAT MSDS,İÇERİĞİ,İÇERİK,MONO POTASYUM FOSFAT NASIL YAPILIR,GÜBRE ÜRETİMİ,TOZ GÜBRE İMALATI,GRANÜL GÜBRE YAPIMI,ELDESİ,SIVI GÜBRE İÇERİĞİ,SIVI GÜBRE İÇERİK.

 

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ