test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / MEYVE SULARI....MEYVE NEKTARI....MEYVE KONSANTRESİ

Meyve Suyu :
Meyvelerden mekaniki işlemlerle elde edilen, fermente olmamış fakat fermente olabilir nitelikte, elde edildiği meyvenin kendine özgü renk, aroma ve flavor niteliklerine sahip olan üründür.
Meyve suyu tanımına, meyve suyu konsantresinin restorasyonuyla elde edilen içecekler de dahildir. Restorasyon amacıyla konsantreye; kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal açıdan uygun nitelikteki su, o konsantrenin üretiminde uzaklaştırılmış oranda olmak üzere geri eklenir. Ayrıca konsantre üretiminde ayrılmış uçucu bileşikler de aromanın restorasyonu amacıyla geri eklenebilir.


Meyve Suyu Konsantresi :


Meyve suyundan, fiziksel yolla belli oranda suyun uzaklaştırılmasıyla elde edilen üründür. Bu ürün eğer doğrudan tüketime sunulacaksa, meyve suyu hacminin % 50den daha az azaltılmış olmaması gerekir.
Meyve Nektarı :
Meyve suyuna, meyve suyu konsantresine, meyve püresine, konsantre meyve püresine veya bunların karışımına su ve şeker eklenerek elde edilen, fermente olmamış, fakat fermente olabilir nitelikteki üründür.
Elma (Malus sylvestris) :
İyi bir elma suyu, asit – şeker dengesi yeterli düzeyde (mayhoş) aromaca zengin ve uygun bir dönemde hasat edilen elmalardan üretilebilir. Meyve suyu üretiminde kullanılacak elmalar, sofra olgunluğundan bir önceki dönemde hasat edilmelidir. Ham elmalarda, hem aroma ve hem lezzet gelişmemiş olduğu gibi bunların işlenmesinde özellikle durultmada bazı sorunlar oluşur. Küçük elmalar meyve suyu üretimine daha elverişlidir. Çünkü bunlarda kabuğun ete oranı daha fazladır ve elmalarda kabuk, aroma komponentlerinin en zengin kaynağıdır.
Elmalarda meyve suyu randımanı %8085 arasında değişir. Depolanmış elmalarda randıman düşer. Elmalarda, suda çözünmeyen kuru madde %1.03,5, suda çözünen kuru madde %817 (ortalama %12), toplam şeker %712, toplam asit %0.21.7, pH 3.23.5, pektin % 0.61.0, kül % 0.30.4 arasında değişir. Amasya elmalarında glukoz % 1.231.67, fruktoz % 5.777.98, sakaroz % 1.352.24, toplam şeker % 8.7411.24 arasında değişir.     


 

                                                  

 

ETİKETLER : MEYVE SUYU NASIL ELDE EDİLİR, METVE SUYU NASIL YAPILIR,MEYVE SUYU İMALATI,MEYVE SUYU ÜRETİMİ,MEYVE SUYU YAPIMI,MEYVE SUYU YAPIMI, MEYVE SUYU KATKILARI, MEYVE SUYU ÖZELLİKLERİ,MEYVE SUYU MADDELERİ,MEYVE SUYU HAMMADDELERİ, MEYVE NEKTARI İMALATI, MEYVE NEKTARI YAPIMI, MEYVE NEKTARI HAMMADDELERİ,MEYVE NEKTARI ÖZELLİKLERİ,MEYVE NEKTARI ELDESİ,MEYVE NEKYARI ELDESİ, MEYVE NEKTARI YAPILIŞI,MEYVE KONSANTRESİ YAPILIŞI,MEYVE KONSANTRESİ MADDELERİ,MEYVE KONSANTRESİ  YAPIMI, MEYVE KONSANTRESİ ÜRETİMİ(İMALATI),MEYVE KONSANTRESİ NASIL YAPILIR, MEYVE KONSANTRESİNİN ÖZELLİKLERİ,MEYVE NEKTARI NEDİR.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ