test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / MEYVE SİRKESİ..KİVİ SİRKESİ..SİRKE ÇEŞİTLERİ...FORMÜLLERİ..


sirkeler ile ilgili görsel sonucu

Yeni Zelanda’da meyve sirkeleri; kivi, üzüm, incir ve elma gibi şekerli meyvelerden, önce alkol fermentasyonuna ardından sirke fermentasyonuna tabi tutulmasıyla elde edilir. Sirke üretiminde birbirinden bütünüyle farklı iki fermentasyon aşaması vardır şekerli meyvelerde; alkol fermentasyonu ve asetikasit fermentasyonu uygulanır. Alkol fermentasyonuyla önce kivi meyve suyundaki şeker, alkole dönüştürülür. Bunu mayalar yapar. Sonra oluşan alkolde sirke bakterilerince asetik aside çevrilir. Asetik asit fermentasyonu başlamadan alkol fermentasyonunu bitmiş olmalıdır yani genç sirkede hiç şeker kalmamış olmalıdır. Bundan sonra sırayı sirke bakterileri alır. Ve bakteriler havanın oksijeni yardımıyla alkolü okside ederek asetik aside çevirirler. Yani kimyasal anlamda asetik asit fermentasyonu bir oksidasyon ya da ve dehidrogenasyon, yani havadaki oksijenin hidrojen alıcısı görevini gördüğü bir reaksiyon meydana getirir. Bu bakımdan sirke bakterilerinin çalışması için oksijen ya da havanın bulunması şarttır ve en başta gelen prosestir. Sirkeleşmede ne kadar bol hava temin edilirse o kadar hızlı ve kaliteli ürün elde edilmiş olur.


Kivi meyve suyu, üstte boşluk kalacak şekilde sirke üretimi için imal edilmiş olan makinelere doldurulduktan ki bu makinelerde meyve sineğinin geçemeyeceği fakat havalanmanın sağlanabileceği temiz bir hava giriş kapağı mevcuttur. Günde bir kez karıştırarak havalanmayı sağlamak sirkeleşmeyi hızlandırır. Sirkeleşme için ılık (15 – 25 oC) bir ortam tercih edilir ve güneş ışığından uzak, loş bir alanda üretilmelidir. Saklama için kullanılacak kaplarda cam veya ahşap tercih edilmeli, metal kap tavsiye edilmez. Yapım sırasında sirkeleşmeyi hızlandırmak için daha önce yapılmış olan kivi sirkesinden katılabilir.

Sirke, seçilen kivi varyetesi ve hasat koşullarına bağlı olarak makinelerde 2 hafta sonunda oluşur. Sirke kokusu alınmaya başlandığından itibaren, her gün tadarak istenilen tat ve asit derecesi (%4–8  asit oranı) elde edilene kadar işleme devam edilir. Elde edilen sirke fermantasyonun devamını engellemek için filtrelerden geçirilerek iyice süzülür. Böylece meyve kalıntılarından arındırılır. Hava almasına olanak vermeyen ince uzun cam şişelere, tam dolacak şekilde doldurulduktan sonra serin, loş (güneş ışığı) almayan depolarda saklanır.



Sirke üretiminde kullanılan makineler 20 litre’den 600 litreye kadar değişen hacimlerde olup, elektronik kontrollü, paslanmaz çelikten ve CE normlarına uygun olarak imal edilmiş olup makine üzerindeki hava memeleri ve pompa düzeneği de paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Yeni Zelandalı üreticiler kivi sirkesi içerisine tüketicilerinin damak tadına bağlı olarak dere otu tohumu veya bazı kurutulmuş aromatik otları da ilave etmektedir. Hijyen içinde pastörizasyon uygulanmaktadır. Bu makinelerde kivi sirkesi ve diğer meyve sirkeleri el değmeden üretilirken  asitlik kontrolleri de dijital olarak yapılır.


SiİRKE YAPIMI dahil olmak üzere herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.

ETİKETLER: ASİT NEDİR,SİRKE NASIL YAPILIR,SİRKE ÇEŞİTLERİ,MEYVE SİRKESİ,DOĞAL SİRKE ÜRETİMİ,ÜRETİM,SİRKE FORMÜLÜ,FORMÜLLERİ,FORMÜL,KİVİ SİRKESİ NEDEN YAPILIR,ELAM SİRKESİ ELDESİ,ELDE EDİLİŞİ,SİRKE YAPMAK,GIDA TATLANDIRICISI,TURŞU İMALATI,İMALAT,TURŞU KURMAK,ASETİK ASİT NEDİR,ASETİK ASİT NERELERDE KULLANILIR,KIRMIZI SİRKE YAPIMI,BEYAZ SİRKE İMALATI,İNCİR SİRKESİ YAPIMI,MEYVE SİRKESİ YAPILIŞI,MEYVE SİRKESİ NEDEN YAPILIR,FERMANTASYON NEDİR,MEYVE FERMANTASYONU,SİRKE ANALİZİ,ANALİZLERİ,SİRKE FORMÜLÜ.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ