MAKALELER / KOZMETİKTE KULLANILAN DENİZ YOSUNLARI

 

DENİZ YOSUNLARI VE FAYDALARI

Mamüller

Uygulamalar

ASCOPHYLLUM - Ascophyllum nodosum

Serbest radikalleri tutucu ve nemlendirici

FUCUS - Fucus vesiculosus

Gözenekleri açma ve selilüt önleme özelliği,

HIMANTHALIA - Himanthalia elongata

Nemlendirme ve yaşlanmayı önleme özelliği,

IRISH MOSH - Chondrus crispus

Uyarma ve Nemlendirme özelliği,

LAMINARIA - Laminaria sp.

Sıkılaştırma ve selilüti önleme özelliği,

LITHOTHAMNIUM - Lithothamnium calcareum

Serbest radikal tutuma ve yaşlanmayı önleme özelliği,

MARINE MUDS (IODINE)

Dokulandırma ve uyarma özelliği,

NORI - Porphira sp.

Nemlendirme ve yaşlanmayı önleme özelliği,

PLANKTON - Zoo and Phytoplankton

Nemlendirme ve selülit önleme özelliği,

SEA FENNEL - Crithmum maritimum

Serbest radikalleri tutma ve gererek şekillendirme

WAKAME - Undaria pinnatifida

Nemlendirme ve yaşlanmayı önleme özelliği,

LAMINARIA

OCHROLEUCA

ANTILEUKINE 6

Güneşe karşı koruma sistemi, altın deniz yosunu.

Kozmetikte kullanım avantajları : Güneş ışınlarından kaynaklanan iltihaplanmalardan korur. Tahrişi engelleme özelliği gösterir.

HYDROLYZED

ULVA LACTUCA

AOSAIINE

Deniz yosunu bio-peptidleri.

Kozmetikte kullanım avantajları : Derinin elastikiyetini, elastin ve kollojen içeriğini korur, kırışıklıkları azaltır, cildi canlandırır, saça hacim kazandırır.

ALGIN &

SOLUM DIATOMEAE &

CORALLINA OFFICINALIS

BEAUTY MASK

Yüzey maskesi için toz mamül.

Kozmetikte kullanım avantajları : Yüz maskesi ve vücut sargısı, cilt temizleme ve güçlendirme uygulaması, aktif bileşen desteği.

PELVETIA

CANALICULATA &

LAMINARIA

DIGITATA

BIO - ENERGYZER BG

“Phycostimulating” molekül

Kozmetikte kullanım avantajları : Saç hacminin & sıklığının sağlanması.

( Saçı gürleştirir ve büyüme hızını geliştirir. )

HYDROLYZED RHODOPHYCEA

BIO-EXTENDER

Deniz Mineralleri.

Kozmetikte kullanım avantajları : Saçın elastikiyetini ve dayanıklılığını arttırır. Saçın biomekanik özelliklerini geliştirir.

HYPNEA

MUSCIFORMIS

BIO - STRUCTURER

Kozmetikte kullanım avantajları : Saçı yeniden yapılandırma, yıpranmış, kuru ve etnik saça yeniden esneklik ve ışıltı kazandırmak, saç lifinin yeniden yapılandırılması, üst derinin yumuşatılması, koruyucu filmin yeniden oluşturulmasını sağlamak.

CERAMIUM

RUBRUM

CERAMIANE

Kozmetikte kullanım avantajları : Nemlendirici tırnak bakım özelliği, keratine esneklik kazandırma özelliği, el & ayak bakımı.

CODIUM

TOMENTOSUM

CODIAVELANE BG

Deniz orjinli nemlendirici, kan dolaşımı ve nemlilik düzenleyici.

Kozmetikte kullanım avantajları : Derin ve uzun süreli nemlendirme, ani su emilimini giderme özelliği.

FUCUS SERRATUS

DENTACTIVE

Deniz orjinli ‘’phlorotannin’’.

Kozmetikte kullanım avantajları : Diş beyazlatma ve diş etlerinin rahatlatılması. diş eti kanamalarını ve diş plağını azaltır.

ENTEROMORPHA

COMPRESSA

ENTELINE

Deniz orijinli peptid.

Kozmetikte kullanım avantajları : İnce, hassas ve kuru ciltlere ferahlık verir, düzgünleştirir, gerginliği, erithamayı, pul pul olmayı azaltır, cutaneous tabakasındaki sinir uçlarını kontrol eder.

CHONDRUS

CRISPUS

GELALG

Kozmetikte kullanım avantajları : Saç ve cilde bakım sağlar, saçın fırçalanmaya dayanıklılığını, parlaklığını ve nemliliğini arttırır, yıpranmış saçları korur ve tamir eder.

MARIS SAL

GULF STEAM

(Atomize su)

Deniz plazması.

Kozmetikte kulla

MACROCYSTIS

PYRIFERA

KELPADELIE

Deniz palmiyesi.

Kozmetikte kullanım avantajları : Işığın yaşlandırma etkisini, fizyolojik yaşlanmayı control eder, yeniden yapılandırma ve kırışık önleme etkisi sağlar.

ALGAE EXTRACT

LAMINARGHANE

Kozmetikte kullanım avantajları : Yağlanmayı ve bakteriyel yangılanmaları, saç dökülmesini azaltır.

MONOSTROMA

OR

ALGAE

EXTRACT

MONOSTROMA

Cildi yeniden modelleme faktörü, çiçekli deniz yosunları.

Kozmetikte kullanım avantajları : Cildin yeniden modellenmesi, yeniden yapılandırılması, sıkılık arttırıcı, nemlendirici, cildin dermis tabakasının yenilemesi ve dayanıklığının arttırılması. Fibroblastic alıcıları uyarır ve korur, epidermisin kalınlığının arttırılması ve reticular dermisin organizasyonu.

CHONDRUS

CRISPUS

OLIGOGELANE

Kozmetikte kullanım avantajları : Yıpranmış saç bakımı, mineral eksikliğini giderme, saç balzamı, saçın tarandığında daha parlak olması ve saç yumuşaklığı, balsam ve saç parlaklığı. Saçın element ve mineral ihtiyacını doğal olarak saptayıp takviye ederek saçı tamir eder.

HYDROLYZED

CORALLINA

OFFICINALIS

OLIGOPHYCOCORAIL

Mercan yosunu, doğal deniz konsantresi, temel mineraller, doğal yeniden-mineralleştirme.

Kozmetikte kullanım avantajları : Bio-mineral denge, ciltteki mineral eksiklerini karşılamak. İonik bileşim.

PLANKTON

EXTRACT OR PHAEODACTYLUM

TRICORNOTUM

OMEGAPLANCTON

Kozmetikte kullanım avantajları : Olgun ciltler için besleyici etki, cilt hassasiyetini gidermek, hücresel tutunmayı geliştirmek, kuru cil uygulamaları

LAMINARIA

SACCHARINA

PHLOROGINE

Yağlı cilt problemlerine hafif fizyolojik bir karşılık

Kozmetikte kullanım avantajları : Yağlanmayı azaltır, yağlı cilt sorunlarını kontrol altına alır

CORALLINA

OFFICINALIS

PHYCOCORAIL

Algal coralliferous bio-seramik, mercan yosunu , pembe yosun

Kozmetikte kullanım avantajları :Cildi yaşlanmaya ve güneşin verdiği zararlara karşı korur.

LAMINARIA

HYPERBOREA

PHYCOBOREANE

Kozmetikte kullanım avantajları : İncelme aktivitesi, Vücut hatlarını düzenleme

LAMINARIA

OCHROLEUCA

PHYCOLANINE

Kozmetikte kullanım avantajları : Bronzlaşmayı hızlandırma, parlaklık

FUCUS SPIRALIS

PYRENOINE

Kozmetikte kullanım avantajları : Yaşlanmayı önleme, güneşin neden olduğu hasarları engelleme

GELIDIUM

CARTILAGINEUM

RHODYSTEROL

Kozmetikte kullanım avantajları : Vücut inceltme, selilütleri azaltma, cilde esneklik ve sıkılık kazandırma

CHONDRUS

CRISPUS

SEAMOSS

Deniz koruyucusu.

Kozmetikte kullanım avantajları : Nemlendirme ve film şekillendirme etkisi.

ENTEROMORPHA COMPRESSA, HIMANTHALIA ELONGATA

SEASILK

Kozmetikte kullanım avantajları : Cilt ve Saç koruma.

ALGAE

EXTRACT

SEVE MARINE

Deniz Özsuyu.

Kozmetikte kullanım avantajları : Nemlendirme etkisi, hücreler arası bağların yeniden inşası.

ALGAE

EXTRACT

SUPERPHYCO-D (SPD)

Deniz özü bazlı radikal tutucu.

Kozmetikte kullanım avantajları : Yaşlanmayı, serbest radikal hasarları, kırışıklıkları önler.

 

ETİKETLER : DENİZ YOSUNUNUN İLAÇTA KULLANIMI,KOZMETİK VE İLAÇTA DENİZ YOSUNLARI,DENİZ YOSUNU VE ÖZELLİKLERİ,DENİZ YOSUNLARI NEREDE KULLANILIR,DENİZ YOSUNLARI VE KULLANILDIĞI HASTALIKLAR,DENİZ YOSUNLARI VE FAYDALARI.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ