test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / KARBONHİDRATLAR..ÖZELLİKLERİ..YAPISI..


En önemli karbonhidrat sindirilen şekerlerdir. Ve yenen selülozla diğer diyet posalarıdır. Sindirilen karbonhidrat en elverişli ve en ekonomik enerji kaynağıdır. Günlük enerjinin %50-60’ ı karbonhidratlardan sağlanır. En önemli karbonhidrat vücut için glikoz ve glikojendir. 1 g karbonhidrat 4 kkal verir.  İşlevleri:Enerji verirler. Beyin ve sinir fonksiyonları için elzemdir. Kendileri enerji sağlanmasında kullanıldığından proteinler için koruyucudurlar. Elzem olmayan aminoasitlerin karbon iskeletlerini sağlarlar.


karbonhidratlar ile ilgili görsel sonucu


Su ve elektrolitlerin ( sodyum, potasyum) vücutta bulunmasını sağlar.Kanın asit-baz dengesinin korunmasında yardımcıdır. Çok düşük karbonhidrat içeren zayıflama programlarında bu denge bozulur. Sindirim salgılarının etkilemediği karbonhidratlar( posa-lif) bağırsakların hareketlerini arttırarak dışkılamayı kolaylaştırır. 



Besinlerimizdeki karbonhidrat türleri:

Şekerler        

 Basit şekerler-         

Glukoz: Üzüm şekeri. Kan şekeri                                                          

Fruktoz: Meyve şekerinin yapısında bulunur.                                                          

 Galaktoz: Süt şekerinin yapısında bulunur.

Birleşik Şekerler-    

 Laktoz: Süt şekeri                                                          

 Sakkaroz: Günlük kullanılan ‘şeker’                                                          

 Maltoz: Tahıl ve baklagillerde az bulunur

.Kompleks Şekerler (Polisakkarit)  

 Nişasta: Olgunlaşmış tanelerde glukoz nişasta şeklinde birleşmiştir. Amiloz, amilopektin, modifiye nişastalar

Nişasta olmayanlar: Selüloz, hemiselüloz, pektinler,    hidrokolloidler 

Hangi yiyecekler karbonhidrat içerir?

         Tam taneli tahıllar ( Buğday, pirinç, mısır, çavdar, yulaf, darı, arpa)

         Un ve undan yapılan besinler ( ekmek, makarna, tarhana, börek, simit, pasta, kek, bisküvi, kurabiye, poğaça vb.)

         Kuru baklagiller

         Meyveler, taze ve yoğunlaştırılmış meyve suları

ı         Sebzeler

         Nişastalı sebzeler (patates, bakla vb.)

         Tatlı ve şekerlemeler ( toz şeker, bal, pekmez, reçel, baklava, helva vb.)

         Peynir dışındaki süt ürünleri

         Bira, şarap ve likör          Glukoz, fruktoz, sukroz, maltoz gibi sonu –oz ile biten karbonhidrat içeren yiyecek ve içecek çeşitleri Sorbitol, mannitol, ksilitol gibi sonu –ol ile biten şeker alkolleri 

 

 

 



 

Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: 
KARBONHİDRATLARIN ÖNEMİ, KARBONHİDRAT NEDİR,KARBONHİDRATLARIN ÖZELLİKLERİ, KARBONHİDRATLARIN YAPISI, KARBONHİDRATLARIN ELDESİ, KARBONHİDRATLARIN YAPIMI, KARBONHİDRATLARIN KULLANILDIĞI ALANLAR,KARBONHİDRAT KİMYASI, MALTOZ YAPIMI, MALTOZUN ELDESİ,MALTOZ YAPIMI, MALTOZ KULLANIMI, MALTOZ KİMYASI, MALTOZUN KULLANIMI, MALTOZ NEREDE KULLANILIR, MALTOZ NASIL KULLANILIR, LAKTOZ NEDİR, LAKTOZ NEREDE KULLANILIR, LAKTOZUN ÖNEMİ, LAKTOZUN ÖZELLİKLERİ, LAKTOZUN KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ, SAKKAROZ NEDİR, SAKKAROZ NEREDE KULLANILIR, SAKKAROZ NE KADAR KULLANILIR, SAKKAROZ HANGİ ÜRÜNLERDE KULLANILIR, SAKKAROZ YAPIMI, SAKKAROZ İMALATI, FRUKTOZ YAPIMI, FRUKTOZ İMALATI, FRUKTOZ TEMİNİ, FRUKTOZ ELDESİ, FRUKTOZ NEREDE KULLANILIR, FRUKTOZUN KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,PEKTİN NEDİR, PEKTİN NASIL YAPILIR, PEKTİN İMALATI - ÜRETİNİ, PEKTİN ELDESİ, PEKTİNİN ÖZELLİKLERİ, PEKTİNİN YAPISI, PEKTİN MSDS.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ