test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / KANDELİLA MUMU VE ÖZELLİKLERİ - hammaddeler ansiklopedisi

CANDELILLA WAX

 

ÜRÜN TANIMLANMASI

ÜRÜN ADI

Candelilla Wax

SİNONİM

 

KİMYASAL ADI

 

KİMYASAL FORMÜLÜ

 

FORMÜL AĞIRLIĞI

 

C.A.S. NUMARASI

8006-44-8

FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER

FİZİKSEL DURUMU

Sarımsı kahverengi renkte sert, gevrek, parlak bir katı olup, ısıtıldığında aromatik bir kokuya sahip olmaktadır.

ERİME NOKTASI

69 oC – 73o C

KAYNAMA NOKTASI

 

ÖZGÜL AĞIRLIK

 

ÇÖZÜNÜRLÜK

Suda çözünmezken, kloroform ve toluende çözünmektedir.

GENEL ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA ALANI

 

          Lipit kapsamında yer alan mumlar, uzun zincirli yağ asitleri ile gene uzun zincirli ve tek değerli alkollerin oluşturdukları esterler şeklinde tanımlanmaktadır. Doğada çok yaygın ve zengin bir çeşitlilikte bulunmalarına karşın, pratikte pek azı kullanıldığından çoğu sadece isim ve yapı olarak bilinmektedir.

 

          Günümüzde sanayiinin ihtiyacı olan mumlar, daha ucuz olarak ve yapay yolla elde edilebilmektedir. Mumların genel olarak organik çözücülerdeki çözünürlükleri, yağlara kıyasla daha düşük olmasına karşın yoğunlukları daha yüksektir.

 

          Özellikle doğal mumlarda sabunlaşmayan maddeler oranının yüksek olması, yağlara kıyasla daha güç sabunlaşma tepkimesi vermelerine neden olmaktadır.

 

          Doğal mumlardan bitkisel olanları, genellikle bitkilerin yaprak ve meyve yüzeyleri ile kabuklu meyvelerin kabuk içi yüzeylerinde, su kaybı ve pörsümeyi önlemek üzere, ince bir katman halinde bulunurlar.

 

          Mumlar ester yapısında olmaları nedeniyle düşük moleküllü asit ve alkollerden oluşanları sıvı konsistens gösterirlerken, yüksek yapılı asit ve alkollerden oluşanlarının erime noktaları, moleküldeki bileşenlerin zincir uzunluklarının artışına paralel olarak yükselir.

 

        Kandelila mumu;  genellikle Meksika’nın bazı eyaletlerinde yetişen Euphorbia antisyphilitica adlı kandelila bitkisinin sülfürik asit içeren kaynar sulara daldırılması, yüzeye çıkan mumların toplanması ve bunların filtre edilmesi ile elde edilmektedir.  Kandelila mumunun başlıca bileşenleri; hidrokarbonlar, uzun zincirli alkoller, steroller, nötr reçineler ve uzun zincirli asitlerdir.

 

          Kandelila mumunun erime noktası diğer mumlara göre daha düşük olup, ayrıca yüksek oranda sabunlaşan madde (% 80) ve  % 6 su içermesi nedeniyle diğer tür mumlardan ayrılmaktadır.

 

          Parlatma ajanı, sakız mayası bileşeni, yüzey sonlama ajanı, aroma taşıyıcısı, lubrikant gibi fonksiyonlara sahip olan kandelila mumu; sert şekerlerde kullanılan sert, sarımsı-kahverengi opak bir mumdur.

 

          Ana kullanım yerleri kozmetik, gıda ve eczacılık olan kandelila mumu, bazı zamanlar cila yapımında karnauba mumunun muadili olarak kullanılmakta, fakat aynı parlaklığı vermemekte ve kolaylıkla emülsifiye olamamaktadır.

 

          Ayrıca kandelila mumu, yumuşak mumlar için sertleştirici olarak görev yapmakta, balmumu ve karnauba mumu için dilutant olarak uygulama alanı bulmaktadır.

 
 


 

ETİKETLER : KANDELİLA MUMU MSDS,KANDELİLA MUMU NEREDE KULLANILIR,KANDELİLA WAX KULLANILDIĞI ALANLAR,KANDELİLA MUMU NASIL KULLANILIR,KANDELİLA WAX KULLANIMI,CANDELİLA MUMU FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ, CANDELİLA KİMYASAL FORMÜLÜ,KANDELİLA MUMU KİMYASAL YAPISI,KANDELİLA WAX NASIL KULLANILIR.

                                                            HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ