test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / GÜBRE ANALİZLERİ - Tarım ve organik gübreler ansiklopedisi

Gübre Numunesi Nasıl alınır?  
   

GÜBRE LİSANSI İÇİN NUMUNE ALMA, HAZIRLAMA VE AMBALAJLAMA KURALLARI

Genel:

Numuneler mümkün olduğunca çabuk ve seri bir şekilde alınıp hazırlanmalı ve bu arada numunesi alınan gübreleri temsil eder halde kalmaları sağlanmalıdır.  Kullanılan aletler, kaplar ve çalışılan yüzeyler temiz ve kuru olmalıdır.  Sıvı gübrelerde, mümkünse numune alınan parti numune almadan önce karıştırılmalıdır.

 http://www.youtube.com/watch?v=Rz3_yA_k8xg

Noktasal Numuneler:

1.       Noktasal numuneler numune alınan partinin tamamından gelişi güzel alınmalı ve eşit miktarlarda olmalıdır. 

2.       Dökme katı gübreler veya 100 kg’ı geçen kaplarda bulunan sıvı gübrelerden numune alırken numune alınacak partinin her yerinden eşit miktarda almanın mümkün olmadığı hallerde, numunenin alınması parti taşınırken (yükleme yada boşaltma)yapılmalıdır.

3.       Ambalajlı katı gübreler ve 100 kg’ı geçmeyen kaplarda bulunan sıvı gübrelerde numune alınırken noktasal numuneler tek bir paçal numune alınabilmesi için karıştırılır

4.       Bünyesinde yüksek azot içeren (%28’den fazla) gübre deneyleri için 0-25 ̊C’de tutulabilir.

5.       Gerekiyorsa paçal numune bir mekanik ayırıcı kullanarak yada dörtleme yöntemi ile önce en az 2 kg’a azaltılır (azaltılmış numune), sonra yaklaşık aynı ağırlıkta ve en az 500gr ağırlıktan az olmamak kaydı ile en az üç son numune hazırlanır. 

6.       Her numune ağzı kapaklı, hava sızdırmaz uygun kaba konulur.  Numunenin özelliklerinde bir değişiklik olmasını önlemek için gerekli bütün önlemler alınır.

7.       Numune kabı yada ambalajı, mühür bozulmadan açılmayacak şekilde etiketlenmeli ve  mühürlenmelidir, mühür etiketi de kapsamalıdır.

8.       Her numune alınan partinin şüphe olmaksızın tanımlanması için her numune almada kayıt tutulmalıdır.

9.       Her parti için en az bir son numune, olabildiğince çabuk analitik laboratuarına analiz ve deney için gerekli bilgi ile birlikte gönderilmelidir.

 


                   

 



 etiketler : gübre analizi nasıl yapılır,gübre analiz raporları nedir,gübre analizi yapmak,gübre analizinde neye bakılır,gübre analiz ölçüleri,gübre analiz değerleri.


ETİKETLER: GÜBRE ANALİZİ NASIL YAPILIR,GÜBRE ANALİZLERİ,AZOTLU GÜBRE ANALİZİ,KİMYASAL GÜBRE ANALİZİ,NPK ANALİZİ,SIVI YAPRAK GÜBRESİ ANALİZİ,DAMLAMA GÜBRESİ ANALİZİ,ORGANİK GÜBRE ANALİZLERİ,GÜBRE ANALİZİ NEDEN YAPILIR,GÜBRE DEĞERLERİ.




 

                                        HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ