test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / GIDA AROMALARI..SENTETİK AROMALAR..YAPAY AROMA..

Yapay Aroma Katkıları 

gida AROMASI ile ilgili görsel sonucu

Doğal maddelerin bileşenlerinin saptanmasından sonra üretilmiş olan bileşiklerdir. Doğal tat – koku maddelerine karakteristik nitelikleri veren bileşikler, yapay yollarla üretilerek çok çeşitli aromatik maddelerin yapılması yoluna gidilmiştir. Bugün dünyada yaygın olarak kullanılan 300 kadar sentetik çeşni katkısı vardır. Bunlar çeşitli gruplar içine dahil edilmişlerdir. Çoğunluğu, terpen hidrokarbonlar ve bunların oksijenli türevleri ile aromatik bileşiklerdir.



Uçucu yağlarda bulunan bileşikler: Hidrokarbonlar : Sadece hidrojen ve karbondan oluşmuş, izopren birimli, genellikle mono- ve seskiterpenlerdir. Terpenler, uçucu yağların en önemli bileşik grubunu oluştururlar. Terpenlerden sonra uçucu yağlarda bulunan önemli bileşik grubu aromatik maddelerdir. Benzen, propilbenzen veya p- simen yapısında olabilirler; asit, alkol, ester, aldehit, keton, fenol, fenol eter, lakton v.b organik fonksiyonel gruplar taşıyabilirler.




 Tat – koku sanayinde önemli birçok bileşiğin sentezinde de kullanılırlar. Çeşitli örnekler verilebilir; Hidrokarbonlar, Alkoller, Aldehitler, Ketonlar, Fenoller ve Fenol Eterler, Kinonlar, Asitler, Esterler, Laktonlar, Kükürtlü Bileşikler, Azotlu Bileşikler.


Herhangi bir GIDA ÜRÜN İMALATI düşünüldüğünde ve bir kaynak arandığında GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ formül içeriği bakımından sizlere yeterli olabilir.Bu ansiklopedi içerisinde gıda ürünlerine ait, yüzlerce ÜRETİM FORMÜLLERİ ve ÜRETİM YÖNTEMLERİ mevcuttur.


GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ yardımı ile bu yüzlerce gıda ürünlerini gerekirse, hiçbir teknik makina kullanmadan ve hiçbir teknik destek almadan tekbaşınıza imal edebilirsiniz.

Bu ANSİKLOPEDİLER herkesin çok kolay anlayabileceği ve hereksin çok rahat kullanabileceği sade bir dille yazılmıştır.


ETİKETLER: GIDA AROMALARI,GIDA AROMASI NEDEN KULLANILIR,AROMALAR NEREDE KULLANILIR,GIDA TOZ AROMALARI,GIDA SIVI AROMALAR,YAĞ BAZLI AROMALAR,SU BAZLI AROMALAR,SENTETİK AROMA ELDESİ,AROMA ÜRETİMİGIDA AROMASI YAPIMI,YAPAY AROMALAR,YAPAY AROMALAR NASIL EDLE EDİLİR,NASIL YAPILIR,GIDA KATKI MADDELERİ NEDİR,GIDA KATKISI,GIDA ÜRETİMİ,ÜRETİM,GIDA ÜRETİM TESİSİ,GIDA FABRİKALARI,GIDA ASİT DÜZENLEYİCİSİ,GIDA ASİT DÜZENLEYİCİLERİ NEDİR,GIDA KATKISI ÜRETİMİ,GIDA FORMÜLÜ,FORMÜLELRİ,GIDA ÜRETİM,GIDA İMALATI,GIDA İMALAT YÖNTEMLERİ,GIDA HAMMADDESİ,GIDA HAMMADDELERİ,GIDA MADDELERİ,GIDA STABİLİZATÖRÜ NEDİR,GIDA STABİLİZATÖRÜ NERDE KULLANILIR,GIDA TAT VERİCİ KULLANIMI,GIDA SERTLEŞTİRİCİSİ,GIDA SERTLEŞTİRİCİLERİ NEREDE KULLANILIR,GIDA PARLATICISI,GIDA PARLATICILARI,GIDA KORUYUCUSU,GIDA KORUYUCULARI NEREDE KULLANILIR,GIDA KORUYUCU NEDEN KULLANILIR,GIDA KÖPÜRTÜCÜLERİ NEDİR,GIDA KÖPÜRME ÖNLEYİCİLERİ,GIDA RENKLENDİRİCİSİ,GIDA KATKI MADDELERİ.

 
 



HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ