test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




KİTAPLAR


YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -1


YAPI

KİMYASALLARI

ANSİKLOPEDİSİ

1

İNCELEYİN



*********


YAPI KİMYASALLARI  ANSİKLOPEDİSİ -2



YAPI

KİMYASALLARI

ANSİKLOPEDİSİ

2

İNCELEYİN



************






HERHANGİ

BİR KİTAP


450 TL

************

HERHANGİ

İKİ KİTAP


800 TL

*************

HERHANGİ

ÜÇ KİTAP


1200 TL

 

MAKALELER / BETON PİGMENTLER..İNORGANİK PİGMENTLER..ORGANİK PİGMENT..

Dış Etkenlere Karşı Dayanıklılık :

Beton rendelenmesinde renk solması, efloresans ve dekompozisyon problemleri mevcuttur. Kaliteli inorganik pigmetlerin kullanıldığı beton imalatlarından kısa vadede renk solması söz konusu olamaz, uzun vadede ise hava kirliliğine bağlı tozlanma ve kirlenmeye ilave olarak yoğun güneş nedeniyle çok az denilebilecek şekilde renk solmaları nadiren görülmektedir.Efloresans ve dekompozisyon problemlerine ileride değineceğiz.

Düşük Yağ Emmesi :

Kaliteli bir pigmentin yağ absorpsiyon oranı düşük olmalıdır. Düşük olan bu oran sonucunda beton içinde boşluk miktarı oldukça az oluşur ve betonun zayıflamasını önler.

 Özellikle iğne yapılı pigmentlerde su absorpsiyonu fazladır. Karışımda suyun fazla kullanılması çimentonun bağlayıcılık gücünü düşürür ve betonun zayıflamasına sebep olur.

 Saflığı :

 Pigmentin saflık oranının yüksek olması kalitesini etkileyen bir başka faktördür.Kullanılan pigment yabancı maddelerden ne kadar ayrıştırılmış ise alınacak verimde o kadar yüksek olacaktır.
 


 

 

 

BETON RENKLENDİRMESİNDE HAMMADDE ETKİLERİ BETON RENKLENDİRMESİNDE PİGMENT FAKTÖRÜ 

Renklendirme amaçlı pigment kullanılan pigmentin kalitesine göre betona çeşitli etkiler yapar.Kaliteli pigmentin özelliklerini ve bu özelliklerin betona olan etkisinden daha önce kaliteli pigment seçimi  bölümünden bahsetmiştik. En fazla dikkat edilmesi gereken bir hususta kalitesiz pigment kullanan tüketiciler istedikleri rengi elde edebilmek için daha fazla pigment kullanma yolunu tercih etmektedirler, fakat %5 oranında fazla kullanılan inorganik pigmentler hem ilave bir renk artışına sebep olmamakta hem de çimentonun bağlayıcılık özelliğine engel olarak betonu zayıflatmakta ve betonun çözülmesine sebep olmaktadır. Sonuç olarak tüm üretim boşa gitmekte yani %100 zarar oluşmaktadır. SUN inorganik pigmentlerin çimento renklendiricisi olarak beton eleman üretiminde minimum maliyet ile maksimum kaliteyi yakalayarak büyük bir başarı ile kullanabilirsiniz.

 BETON RENKLENDİRMESİNDE ÇİMENTO RENGİ FAKTÖRÜ

 Açıklamalarımızın başında beton üretiminde kullanılan hammaddeler arasında bulunan çimento; pigment kullanımında renk sonucunu etkileyen faktörlerden bir tanesidir.Şu an piyasada bulunan çimentolar gerek çimento üretim tekniklerinden gerekse çimento hammaddesinden kaynaklanan çeşitli renklerde olabilmektedir. Genellikle gri olarak bilinen çimento rengi yeşil, açık sarı ve kahverengi olabilmektedir. Kullanılan çimento renginin gri olması hepsinin aynı renk tonunda olduğu anlamına gelmemektedir. Bazıları koyu gri, bazıları açık gri olabilmekte ve ilk bakışta kolayca fark edilmemektedir. Gri olarak kullanılan çimento renk tonu farkından dolayı aynı miktarda pigment kullanım halinde dahi aynı tonda renklendirmesi yapılmasına engel olmaktadır. Beton renklendirmesinde en iyi sonuç beyaz çimento ile alınmaktadır.

 


BETON RENKLENDİRMESİNDE AGREGA YAPISI VE RENGİ FAKTÖRÜ

Beton renklendirmesinde bir başka etken de kullanılan agrega’dır.Agrega ince veya kalın, açık veya koyu renk olabilmektedir.Kalın mıcır kullanımı betonun yüzeyini bozduğu gibi renk görüntüsünü de bozmaktadır.Koyu renk kum ve mıcır pigmentin renklendirme gücünü azaltıcı yönde etki etmektedir.Beton renklendirmesinde açık renk kum ve açık renk ince mıcır kullanmak en iyi sonuç veren üretim şeklidir.

 PİGMENT KULLANIMINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER NEDENLERİ VE ÇÖZÜMLERİ YÜZEYE TAŞINMA

 Beton içindeki suyun buharlaşma şiddetinin fazla olması nedeniyle betonun gerekli kimyasal reaksiyonları tam anlamıyla yapamamasından dolayı beton kalitesinin bozulması olayına yüzeye taşınma denmektedir.Yüzeye taşınma genellikle hava ile en iyi temas sağlayan ve ısınan yüzeye doğru olacaktır.Bunun sonucu olarak beton içinde bulunan çok küçük pigment veya çimentodaki parçacıklar bu yüzeye yoğunlaşacaktır.Sonuç olarak bu bölgede diğer bölgelere oranla bir renk yoğunlaşması veya efloresans adı verilen beneklenme veya aklaşma meydana gelecektir.Yüzey taşınmayı engellemek için öncelikle beton sertleşmesinin mümkün olduğunca kapalı bir ortamda yapmalı ve hava sıcaklığına dikkat etmek kaydıyla betonun kaybettiği suyu belli aralıkla betonu sulayarak tamamlamanız gerekmektedir.

EFLORESANS (BENEKLENME, AKLAŞMA)

 Yapılan araştırmalar pigment kullanımının efloresans’a neden olmadığını göstermiş olmakla beraber üretilen beton renginin geçici bir süre bozulmasına neden olduğu için burada açıklama gereği duymaktayız.Yüzeye taşınma olayı ile beraber beton yüzeyine taşınan kalsiyum hidroksit havadaki karbondioksitle temas ettiği zaman yüzeyde geçici bir süre için kalsiyum karbonat oluşmasına yani efloresans’a sebep olur.Aynı şekilde beton yüzeyine gelen püskürtme suları veya yağmur sularında bulunan kireç de efloresans’a sebep olur.Yüzeyde oluşan efloresans zamanla havada bulunan asitler vasıtasıyla eriyerek yok olurlar.

 Şirketimizin siz değerli müşterilerine sunmaktan kıvanç duyduğu ürünlerden ilki SUN SDR333’tür.SUN SDR333 küresel molekül yapısına sahip tuğla kırmızı renk tonunda sentetik demiroksit pigmentidir.SUN SDR333’ün boyama gücü ve dış etkenlere karşı mukavemeti ile mükemmel sonuçlar alıp imalatlarınızda tiryakisi olacağınız SUN SDR333’ün üretiminde boya faktörünün problem olmaktan çıkarıp sizin ve ürünlerinizin pazarladığınız müşterileriniz için memnuniyet kaynağı olacaktır.

Şirketimizin siz değerli müşterilerine sunmaktan kıvanç duyduğu ürünlerden ikincisi SUN SDY412’dir.SUN SDY412 limon sarısı renk tonunda sentetik demiroksit pigmentidir.SUN SDY412 çimentolu imalat sektöründe kısa zamanda kendini kabul ettirecek kalitesiyle siz müşterilerimizin çok beğeneceği bir üründür.

Siz değerli müşterilerimizin kullanmaktan çok memnun olacağı bir kalite örneği de SUN SDB140’tır.SUN SDB140 gerçek bir siyah renk kaynağıdır.Boyama gücü üstünlüğü tartışılmaz derecede olup, renk solması diye bir kavramı sözlüklerden çıkaran bir pigmenttir.Sizin için hazırlanan, çalışmalarınızda kullanmaktan keyif duyacağınız diğer bir pigmentimizde SUN SDK566’dır.SUN SDK566 kahverengi tonuna sahip bu mükemmel ürün ile dilediğiniz üretimleri zevkle ve güvenle yapabilirsiniz.

 Yeşillerin en güzelini istiyorsanız SUN SCG228’i istiyorsunuz demektir.Beton üretiminde kullanabileceğiniz en güzel yeşili sizlere sunmak bizim için ayrı bir övünç kaynağı, sizler için ise bambaşka heyecanlar olacaktır.


İNORGANİK PİGMENTLERİ NERELERDE KULLANILIR ?

DEMİR OKSİT  pigmentleri aşağıdaki üretim alanlarında başarıyla kullanılır:

* Çimento kullanılan beton parke, karo, yer döşemesi, duvar kaplaması, beton kiremitler v.b

*  Sentetik boya üretiminde

* Lastik üretiminde

* Matbaa mürekkebi üretiminde

* Cam üretiminde

* Seramik üretiminde

* İnorganik yapıya sahip diğer üretimlerde

SUN DEMİR OKSİT PİGMENTLERİ NASIL KULLANILIR?

 SUN inorganik pigmentleri kullanımında en iyi sonucu alabilmek için aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz tarafımızdan tavsiye edilir.Ölçü olarak verilen oranlar çimento miktarına göre;

* SUN inorganik pigmentleri kullanımında en iyi sonuç beyaz çimento ve açık renk agrega ile elde edilir.Bu şartlardaki üretimde minimum %0.5 ve maksimum %2.5 oranında kullanılmalıdır.

* Siyah çimento ve açık renk agrega kullanımında SUN inorganik pigmentlerin oranı minimum %1 maksimum %3 olması istediğiniz renk tonuna ulaşmanızı sağlayacaktır.

* SUN inorganik pigmentlerinin maksimum kullanım oranı %5’tir.Bu orandan sonra boyamada herhangi bir artış olmamaktadır.Bu nedenle daha fazla kullanım sadece israf ve maliyet artışına sebep olacaktır.

 

ETİKETLER: BETON BOYANMASI,BETON BOYASI,BETON HARÇ PİGMENTLERİ,BETON HARÇ PİGMENTLERİ NASIL KULLANILIR,BETON HARCI YAPIMI,BETON HARCI FORMÜLÜ,ORGANİK PİGMENT KULLANIMI,İNORGANİK PİGMENT KULLANIMI.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ


KİTAPLAR


PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ


PASTALAR

&

BOYALAR


YAPIŞTIRICILAR

ANSİKLOPEDİSİ

İNCELEYİN



**********



ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLO


ENDÜSTRİYEL

SANAYİ

BOYALARI

ANSİKLOPEDİSİ

İNCELEYİN



*********






HERHANGİ

BİR KİTAP


450 TL

************

HERHANGİ

İKİ KİTAP


800 TL

*************

HERHANGİ

ÜÇ KİTAP


1200 TL