test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / BAHÇE BAKIMI VE İLAÇLAMA

AĞAÇ BAKIMI VE İLAÇLAMA

Dünya turunçgil pazarlarındaki zorlu rekabetten ötürü, üretici olarak daha ekonomik ve çevreye uyumlu ürünler yetiştirmek, pazarlardaki rekabet gücümüzü artırarak ekonomimize olumlu katkılarda bulunacaktır. Bizim  amacımız ; Türkiyedeki turunçgil üreticilerine, Bahçelerindeki zararlıyı kolay teşhis etme ve gereken mücadeleyi, bilinçli ve doğr yapmalarına yardımcı olmayı amaçladık. Turunçgil üreticilerimizin bu konudaki ihtiyaçlarını gidereceğini ümit ettiğimiz bu sayfalarımızda, sizlere verebildiğimiz kadar bilgiyi vermeye çalışacağız.
                                 Turunçgil Ülkemizin en önemli Tarım sektörlerinben birisi olup, aynı zamanda en hızlı gelişen tarım sektörlerindeb birisidir. Bu gelişmeye paralel olarak sorunlarındada bir artiş görülmektedir. Bunların başlıcalarından biriside; Üründe önemli kayıplara neden olan hastalık,zararlı, nemetod ve yabancı ot gibi etmenlerdir. Örneğin. Bilinçli bir şekşlde mücadele yapılmadığında. Turunçgil unlu biti, pas böcüsü, kırmızı kabuklu bit, Akdeniz meyve sineği vb zararlılar %80-90 oranında üründe kayba neden olmaktadır. Ülkemiz Turunçgil bahçelerinde Turunçgil tetiştiriciliğini olumsuz yönde etkileyecek; 34 Hastalık 92 Zararlı, 16 Nemetod ve 155 Adette yabancı ot türü saptanmiştır.

 Bunların bir bölümü ekonomik zarar oluşturmakta, diğer bir bölümü ise potansiyel zararlı durumundadırlar. Bilinçli bir şekilde mücadele yapılmazsa her zaman ekonomik zarar oluşturabilecek populasyonlara ulaşabilirler. O halde bir bir taraftan ekononik zarar oluşturanları baskı altında tutmak, diğer taraftanda potansiyel zararlıları ana zararlı  konumuna getirmemek için ne yapılmalıdır?

 Bu gün ürün kaybına neden olan hastalık, zararlı, nemetodi yabancı ot vb. etmenlere karşı kültürel önlemler, Fiziksel savaş, Biyolojik savaş, Kimyasal savaş ve entegre savaş olmak üzere değişik mücadele yöntem ve teknikleri geliştirilmiştir. Bu yöntemlerin her biri ayrı bir zararlı gurubunu baskı altına almaktadır. Ancak bir bahçedeki tüm zararlıları aynı anda baskı altına alabilecek yöntem; ENTEGRE MÜCADELE YÖNTEMİDİR


 

 


 ETİKETLER :  AĞAÇ BAKIMINDA İLAÇLAMANIN ÖNEMİ, AĞAÇ BAKIMINDA ENTEGRE İLAÇLAMA, NARENCİYEDE İLAÇLAMA, İLAÇLAMADA YABANCI OTLAR, İLAÇLAMADA PARAZİTLER, AĞAÇ BAKIMINDA ZARARLILAR, AĞAÇ BAKIMDA KÜLTÜREL ÖNLEMLER, AĞAÇ BAKIMINDA ESKİ ALIŞKANLIKLAR, AĞAÇ İLAÇLAMA TEKNİKLERİ, AĞAÇ İLAÇLAMADA YENİ TEKNİKLER,AĞAÇ BAKIMINDA POPULASYONLAR, AĞAÇ İLAÇLAMADA POPULASYONLAR, İLAÇLAMADA YABANCI OTLAR, AĞAÇ İLAÇLAMASINDA DOĞRU İLAÇLAMA.


                                        HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ