test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / AKRİLİK BOYA..FORMÜLLERİ..SU BAZLI BOYA ÜRETİMİ..

 

Su bazlı, saf akrilik reçine esaslı, parlak, kokusuz, dekoratif son kat iç/dış cephe boyasıdır. 

Özellikleri: Parlak dokusu ve içeriğindeki reçinenin su itme ve buhar geçirgenliğini artırıcı özelliği sayesinde yüksek dayanıklılıktadır. Sararmaya ve UV ışınlarına karşı direnci yüksektir. Parlak ve yüksek örtücülüğe sahip, kolay uygulanabilen, iyi yayılan ve iyi yapışan bir boyadır. Gerçek anlamda silinebilir. Çatlama, kabarma ve dökülme yapmaz. Macunlama ve astarlama işlemleri yapılmış sıva, beton, eternit, alçıpan gibi mineral, ahşap ve metal iç/dış yüzeylere uygulanır.
 

Yüzey Hazırlama: Uygulanacak yüzey düzgün, sağlam ve kuru olmalı; kir, pas ve yağlardan temizlenmelidir. Kabarmış ve tebeşirlenmiş eski boya tabakaları yüzeyden temizlenmelidir. İyi durumdaki eski boyalı yüzeyler, tutunmayı arttırmak için ince zımpara ile zımparalanmalıdır. Doldurulması gereken çukurlar su veya sentetik macun ile doldurulmalı ve yüzey düzeltilmelidir. Kuruyan macunlu yüzey zımparalandıktan sonra, ahşap ve mineral yüzeyler % 10-15 oranında su ile inceltilmiş SU BAZLI KOKUSUZ PARLAK BOYA ile, metal yüzeyler ANTIPAS astar ile astarlanmalıdır. Astar olarak Sentetik Astar veya Antipas Astar uygulanırsa 24 saat sonra, su bazlı astar uygulanırsa 6 saat beklendikten sonra SU BAZLI KOKUSUZ PARLAK BOYA, inceltilmeden 2 kat halinde uygulanır.

Uygulama Şekli: Alt zemin hazırlığı yapılmış yüzeylere iyice doyurulmuş fırça veya rulo ile iki kat olarak uygulanır. Katlar arasında 6 saat beklenmelidir. Son katta inceltilmemiş SU BAZLI KOKUSUZ PARLAK BOYA uygulaması, yüzeydeki yayılmayı arttırır. Uygulama sırasında yüzey ve ortam sıcaklığının 5-30°C arasında olmasına özen gösterilmelidir. 

Kullanılan Aletler: Fırça, rulo veya boya tabancası.

İnceltme/Karışım Oranı: Kullanıma hazırdır. İstenildiği takdirde su ile % 5 oranında inceltilebilir.

Boyanabilen (Kaplanabilen) Alan: Tek katta yaklaşık 15-20 m2/l.

Kuruma Süresi (20°C): Dokunma kuruması 5 dakikada; toz tutmama kuruması 30 dakika; sert kuruması 24 saatte tamamlanır.


                        

 

ETİKETLER: SU BAZLI BOYA NASIL YAPILIR,SU BAZLI BOYA NEDİR,AKRİLİK BOYA FORMÜLÜ,SU BAZLI BOYA ÜRETİMİ,PARLAT BOYA NASIL UYGULANIR,PARLAK BOYA NEDEN YAPILIR, BOYA HAMMADDELERİ NEDİR,NELERDİR,PARLAK BOYA FORMÜLLERİ,ANTİ - AGİNG BOYA FORMÜLÜ,BOYA ÖZELLİKLERİ,BOYA YAPIMI,YAPILIŞI,BOYA REÇETELERİ,BOYA TERKİBİ,BOYA BİLEŞİMİ.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ