test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / SODYUM TIYOSULFAT Na2S2O3.5H2O - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ

Tanım

: Suda çok çözünen beyaz kristaller.

 

 

 

 

Kimyasal adı

: Sodyum hiposülfit.

Spesifikasyonlar

:

Saflık, Na2S2O3.5H2O

: min. % 99

Sülfür (Na2S)

: max. 10 ppm

Demir

: max. 5 ppm

Ağır metaller, Fe hariç

: max. 5 ppm

pH (%20 çözelti)

: 6,5-9,5

Özgül ağırlığı

: 1,685 g/cm3

Mol ağırlığı

: 248,19 g/mol

Suda çözünürlük

: % 41,2

Çözelti görünüşü,

: berrak (400 g/l)

Erime noktası

: 48 oC

Suda çözünmeyen

: max. % 0,01

Parçalanma derecesi

: > 48 oC

Özellikler: Normal şartlarda stabildir. Kuru ve ılık ortamda 33 oC’nin üzerinde suyunu kaybetmeye başlar. Suda çokça çözünen beyaz kristallerdir. 48 oC’nin altındaki sıcaklıklarda stabildir, 48 ˚C de kendi kristal suyunda erir, üstünde ise bozunma söz konusudur. Güçlü elektrolit özelliğe sahiptir. Sulu çözeltileri nötral veya asidik ortamlarda sodyum sülfit ve kükürt vererek yavaş yavaş bozunur. Oksitleyicilerle temas etmemesi gerekir. Sodyum sülfür artığı yanıcı, cilt ve dokular için güçlü tahriş edici ve asitlerle uyuşmaz niteliktedir.

Serin ve iyi havalandırılan alanlarda depolanmalıdır. Raf ömrü 2 yıldır.

Kullanımı: Fotoğrafçılıkta film banyolarında, deri sanayinde sepilemede, tekstil ve kağıt sanayinde ve atıkların arıtılmasında klor giderici oarak, elyaf boyamada mordan olarak, gümüşün cevherden ekstraksiyonunda, fermentasyon işleminde, kozmetik sanayinde, yün ağartılması gibi işlemlerde kullanılır.

Fotoğrafçılıkta: Sodyum tiyosülfat gümüş tuzlarını çözebildiğinden fotoğrafçılıkta film banyolarında sabitleyici olarak kullanım alanı bulur.

Tekstil sektöründe: Sodyum tiyosülfat, kasar banyosundan sonra kumaş üzerinde kalan atık hidrojen peroksitin uzaklaştırılmasında önemli rol oynar. Ayrıca sülfür boyamada mordant olarak kullanılır.

Altın ve gümüş banyosunda: Altın ve gümüş kaplama banyolarında siyanür zehirlemesini önlemek amacıyla kullanılır. Ayrıca cevherden gümüş elde edilmesinde ekstraksiyonda kullanılır.

Bunların dışında, deri tabaklanmasında ve iyotu indirgeyebildiğinden titrasyonda kullanılır.



ETİKETLER : SODYUM HİPOSÜLFİT NEDİR,SODYUM HİPOSÜLFİT NERELERDE KULLANILIR,SODYUM HİPOSÜLFİT MSDS,SODYUM HİPOSÜLFİT KİMYASAL ÖZELLİKLERİ,SODYUM HİPOSÜLFİT VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,SODYUM HİPOSÜLFİT NEDEN KULLANILIR,SODYUM HİPOSÜLFİT VE KULLANILDIĞI ALANLAR,SODYUM TİYOSÜLFAT MSDS,SODYUM TİYOSULFAT NEDEN KULLANILIR,SODYUM TİYOSÜLFAT MSDS,SODYUM TİYOSÜLFAT VE FOTOGRAFÇILIK,KUMAŞ VE SODYUM HİPOSÜLFİT,TEKSTİL VE SODYUM HİPOSÜLFİT KULLANIMI.

 


           HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ