test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / SODYUM HIDROSULFIT Na2O4S2 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ

Tanım

: Beyaz kristal toz.

 

Kimyasal adı

: Sodyum dithionit, Dithionous asit disodyum tuzu, Sodyum Sülfoksilat.

Spesifikasyonlar

:

 

Derece

80

85

88/90

 

 

Bulk yoğunluk

1100±50 kg/m3

1150±50 kg/m3

1200±50 kg/m3

 

 

Na2S2O4

% 80,5

% 85,5

% 89,2

 

 

Na2SO3

% 10

% 6,5

% 5

 

 

Na2CO3

% 4,5

% 2,5

% 0,8

 

 

Suda çözünürlük (20 oC)

30 g/100 cc

30 g/100 cc

30 g/100 cc

 

 

Molekül ağırlığı        

: 174,11 g/mol

 

             

Özellikler: Zayıf sülforumsu kokulu kristal tozdur. Suda çözünür, alkolde çözünmez. Çözeltileri asidiktir. Bu ürün normal atmosferik koşullarda stabildir ancak sıcak su veya asitin içinde bozunur.

Uygulamalar: Suda kolaylıkla çözünür ve sulu çözeltilerde indirgeyici bir etki gösterir. Boyama uygulamalarında indirgeyici ajan olarak kullanılır. Boyanın suda çözünür alkali metal tuzlarını oluşturmak üzere suda çözünmeyen fıçı boya ve sülfür boyayla indirgeme reaksiyonuna uğrarlar. Bu nedenle tekstil liflerine (dokularına) ilgilidir. Sodyum hidro sülfit tarafından boya aşırısının indirgeyici dekompozisyonu, rengin sabitliğini iyileştirir. Sodyum hidrosülfitin indirgeme reaksiyonları, oksit atıklarını uygunsuz pigmentleri uzaklaştırır. Sodyum hidrosülfit indirgeyici ağartma ajanıdır. Maddelerin renklendiricileri olarak tanınan karbonil ve alkol gruplarını indirger. Mekanik kağıt hamuru, koton, yün ve kaolin külünün ağartılmasında kullanılır. Su şartlandırma, deri prosesi, gıda işleme, gaz saflaştırma, temizleme, baskı ve kesme (söküp parçalara ayırma) işlemlerinde kullanılır. İndirgeme ajanı olmasının yanı sıra, sülfonatlama ajanı ve bir çok kimyasal reaksiyonda sodyum iyonu kaynağı olarak kullanılır.

Uygulamalar:

Tekstil sektöründe: Sodyum hidrosülfit, boyama sonrası elyaf üzerinde kalan boyayla redüktif reaksiyon vererek fazla boyanın elyaf üzerinden uzaklaşmasını sağlar ve dolayısıyla haslığı artırır. Elyafın tekrar boyanabilmesi için üzerindeki boyanın sökülebilmesini sağlar. Boyama esnasında kullanılan tüm ekipmanların temizliğinde kullanılır. Ayrıca suda çözünmeyen vat boyalar ve sülfür boyalarıyla redüktif reaksiyon vererek boyaların suda çözünebilen ‘leuco’ formuna dönüşmesini sağlar. Pamuk ve yünün ağartılmasında önemli rol oynar.

Kağıt sektöründe: Kağıt hamurunun ağartılmasında kullanılır. Ağartma işlemi kağıdın gücünü etkilemez.

Gıda sektöründe şerbet ve maltozu ağartmak için kullanılır.

Bunların dışında, su şartlandırmasında, demir iyonlarının uzaklaştırılmasını sağlayarak minerallerin ağartılmasında, kimyevi madde üretiminde sülfonlaşma ajanı ve sodyum kaynağı olarak ve gazların saflaştırılmasında kullanılır.

Ek bilgi: Yün ve ipekliler için zayıf bir ağartıcıdır. Fotoğrafçılıkta gümüş tuzlarını çözündürmede kullanılır.




ETİKETLER : SODYUM HİDROSÜLFİT NEDİR,SODYUM HİDROSULFİT VE ÖZELLİKLERİ,SODYUM HİDROSÜLFİT

 MSDS,SODYUM HİDROSULFIT KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,SODYUM HİDROSÜLFİT NEDEN

 KULLANILIR,SODYUM HİDROSÜLFİT NASIL KULLANILIR,SODYUM HİDROSULFİT VE AĞARTACILAR,SODYUM

 HİDROSÜLFİT VE KAĞIT SANAYİ,SODYUM HİDROSÜLFİT SPESİFİKASYONU,SODYUM HİDROSÜLFİT ELDESİ,SODYUM

 HİDROSÜLFİT VE ÜRETİMİ,SODYUM HİDROSÜLFİT VE TEKSTİL SEKTÖRÜ,SODYUM HİDROSÜLFİTELDESİ,SODYUM

 HİDROSÜLFİT VE TEMİNİ.



                                                                               HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ