test HAMMADDELER ANSİKLOPEDİLERİ - www.hammaddeleransiklopedisi.com - 2014 - DETERJAN ANSİKLOPEDİSİ - KİMYASAL GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL SANAYİ BOYALARI ANSİKLOPEDİLERİ - PARFÜM ve RENKLİ KOZMETİK FORMÜLLERİ - SAÇ BAKIM FORMÜLLERİ - CİLT BAKIM FORMÜLLERİ - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 1 - DEZENFEKTANLAR ANSİKLOPEDİSİ - 2 - BİTKİSEL KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ - MADENİ YAĞ ANSİKLOPEDİSİ - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 1 - ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ 2 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 1 - GIDA ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - 2 - ORGANİK GÜBRELER ANSİKLOPEDİSİ - OTO BAKIM ÜRÜNLER ANSİKLOPEDİSİ - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -1 - YAPI KİMYASALLARI ANSİKLOPEDİSİ -2 - PASTALAR ve BOYALAR ve YAPIŞTIRICILAR ANSİKLOPEDİSİ | HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ
HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ




MAKALELER / PALMITIK ASIT CH3(CH2)14COOH - KOZMETİK ANSİKLOPEDİSİ

Tanımı

: Beyaz kristal katı.

 

Kimyasal adı

: Hekzadekanoik asit; hekzadesilik asit.

Spesifikasyonlar

:

Asit değeri

: 219 mg KOH/g

İyod değeri, I2

: % 0,2

 

Titer

: 61,7 oC

Renk, Lovibond 5 ¼

: 0,1 R, 0,7 Y

 

Renk, APHA

: 30

Molekül ağırlığı

: 256,22 g/mol

 

Zincir dağılımı       C14

: % 0,7

Sabunlaşma değeri

: 217-223 mgKOH/g

 

C16

: % 98,9

Su içeriği

: < % 0,2

 

C18

: % 0,5

 

 

 

Özellikleri: Bitki ve hayvanlarda bulunan doymuş yağ asidi grubunun 16 karbonlu üyesidir. İlk olarak palm yağından elde edilmiştir. Geniş dağılımına rağmen yağlarda çok büyük oranlarda bulunmamaktadır. Genellikle toplam yağ asidinin % 5’ini oluşturur, bilinen bitkisel yağlarda (yerfıstığı yağı, soya, mısır, Hindistan cevizi yağı) % 10 kadar ve deniz hayvanlarında bulunur. Domuz yağı, don yağı, kakao, tereyağı, palm yağı bu komponentin % 25-40’ını içerir. Renk ve oksidasyon stbilitesi iyidir. Alkalilerle olan tuzları suda stearik asidin tuzlarından daha fazla erir.

Kullanım alanları: Kozmetiklerde, wax formülasyonlarında ve mumlarda geniş kullanım alanı bulmaktadır. Emülsifiyerlerin üretimi, anyonik ve non iyonik yüzey aktiflerin üretimi, tekstil kimyasalları ve sabun-deterjan üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca gıdalarda topaklanmayı önleyici olarak da kullanılmakta ve bakteri karşıtı etkisinden yararlanılmaktadır.
 

ETİKETLER: PALMITIK ASİT NEDİR,PALMITIK ASİT MSDS,PALMITIK ASİT NEDEN KULLANILIR,PALMITIK ASİT NASIL KULLANILIR,PALMITIK ASİT NERELERDE KULLANILIR,PALMITIK ASİT NEREDE KULLANILIR,HANGİ ALANLARDA KULLANILIR,PALMITIK ASİT ÖZELLİKLERİ,PALMITIK ASİT KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ,PALMITIK ASİT KOZMETİK FORMÜLLERİ,PALMITIK ASİT VE EMÜLGATÖRLER.

HAMMADDELER ANSİKLOPEDİSİ